(video) Unde-s tinerii. Vlad Popa, jurist: Tinerii au o putere mult mai mare decât își dau seama

16731275_1534233906605754_706559690_o

Nu a fost o decizie ușoară faptul de a urma o carieră în drept. După absolvirea facultății la Universitatea de Stat din Moldova, și-a continuat studiile în Germania, unde a urmat și un stagiu de practică la Parlamentul german. Experiențele internaționale l-au îmbogățit prin diversitate și prin libertatea de gândire, iar ulterior a revenit în poziția de consilier juridic al Asociației Barourilor Americane, în cadrul proiectului Inițiativa pentru Supremația Legii din Moldova.

Vlad Popa este unul din tinerii ce cred în Moldova, motiv pentru care rămâne acasă sperând și dorind să contribuie la schimbările în bine. Pentru acestea este nevoie însă de implicarea tuturor tinerilor, care „adesea au o putere mult mai mare decât își dau seama”. Iar cel mai important lucru, crede Vlad, este alegerea vocației și nu a „trendului”, iar ulterior adoptarea unei poziții critice față de tot ceea ce se decide la nivel superior.

Masteratul în Germania, iar apoi stagiul de practică obținut în urma câștigării Bursei parlamentare internaționale i-au deschis uși, l-au învățat să pună la îndoială chiar și valorile pe care le-a primit fără a le alege, l-au determinat să vină acasă încrezător în tânăra generație și în puterea ei de schimbare.

US_flag_48_stars.svgAcest articol este finanțat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA. Opiniile, constatările și concluziile din articol aparțin autorului și nu reflectă neapărat cele ale Departamentului de Stat al SUA.

Taguri: #Unde-s tinerii
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente