(video) Imagini dramatice din Noua Zeelandă: Sute de delfini au eșuat pe o plajă

iobqahh9fg1yilfqxojv

Peste 300 de delfini au reuşit să se întoarcă în mare după ce au eşuat pe o limbă de nisip din apele Noii Zeelande. Aproximativ 650 de delfini au ajuns pe malurile micii peninsule în ultimele zile. Salvarea a aproape jumătate dintre mamiferele eşuate nu ar fi fost posibilă fără intervenția voluntarilor care să le vegheze peste noapte şi să încerce să le împingă înapoi în apă. Imaginile surprinse la faţa locului sunt emoţionante, scrie Mediafax.

Primii delfini au eşuat pe 9 februarie. A fost cel mai mare astfel de eveniment din istoria Noii Zeelande. Peninsula a devenit atunci „închisoarea” a aproximativ 400 de delfini.

wegqf9nfohjif0rmlepl

Sute de voluntari au venit pe plajă pentru a ţine delfinii în viaţă, udându-le continuu şi încercând să le împingă în ocean. Au reuşit acest lucru cu aproximativ 100 dintre ele.

În zilele următoare, alte sute de delfini au ajuns la ţărm. Dintre acestea, 200 au reuşit să se întoarcă în apele oceanului fără ajutorul voluntarilor.

În ciuda eforturilor acestora, 350 de mamifere au murit, dintre aceastea 20 fiind eutanasiate. Experţii speră ca astfel de episoade să nu se mai repete, însă sunt în continuare în stare de alertă.

De asemenea, voluntarii şi reprezentanţii Departamentului de Conservare trebuie să se ocupe de delfinii moarți, pentru că acestea pot exploda în orice moment din cauza acidităţii prezente în stomacul lor şi sub influenţa temperaturilor ridicate.

Dincolo de asta, trebuie investigată şi cauza acestei eşuări. Cel mai probabil, din cauza faptului că plaja este atât de subţire încât delfinii nu au putut detecta prezenţa ei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente