(video) Actorii Teatrului Național „Mihai Eminescu” te invită la spectacol. Repertoriul săptămânii

eminescu1

Săptămâna spectacolelor începe la Teatrul Național „Mihai Eminescu” chiar de Ziua Îndrăgostiților. Așadar, mâine sunteți așteptați să urmăriți „The Lucky Strike”, după piesa Jerry și Tom a dramaturgului american Rick Cleveland, regizat de Vitalie Drucec și îi are în distribuție pe Nicu Suveică, Alexandru Pleșca și Ghenadie Gâlcă.

Un om, legat de scaun și cu o cagulă pe cap, le spune bancuri torționarilor săi care așteaptă de la șef, din Chicago, permisiunea de a intra în acţiune sau, mai pe scurt, a-i face de petrecanie.Între bancuri -doar-doar o trece timpul – se deapănă amintiri evocând șeful care le este ca un tată, mentor adulat.

„O porție generoasă de afaceri murdare…echilibrând personalități caricaturale cu elemente fioroase de gen noir”.

Miercuri, 15 februarie, la ora 18.30 -„Copiii foametei. Mărturii” Spectacol „Verbatim” (Teatrul-documentar) cutremurător despre foamete: regizoarea a înmănunchiat diverse confesiuni ale locuitorilor din Antonești, raionul Ştefan Vodă, supravieţuitori de pe urma foametei din 1946 -1947. Pe cât de simplu, pe atât de trist şi dureros.

Vineri pe 17 februarie la ora 18.00 – „FAMILIA TOT ” Invităm iubitorii de teatru să se lase cuceriți de un spectacol deosebit, pus în scenă printr-o comedie cu accente dramatice, unde în rol principal îi veți regăsi pe un poștaș căruia îi place să mai joace corespondeța, un maior care se crede detectiv și o simpatică, răbdătoare familie.

Sâmbătă, 18 februarie, la ora 18.00 veți putea urmări piesa „Filumena Marturano sau Divorţ în stil italian” e un spectacol cu mare succes la public: povestea relaţiei amoroase care a durat 26 de ani intre Domenico Soriano, napolitan înstărit din lumea bună şi Filumena, fostă cocotă, cucereşte iremediabil prin sinceritate şi adevăr.

Duminică, 19 februarie, la ora 12.00 – “Prinţesa Lia salvează împărăţia”. Ţara regelui Zamosis și al reginei Iunona e în mare primejdie. O oștire dușmană cucerește fortăreață după fortăreață. Cotropitorii năvălesc în cetatea de scaun și asediază palatul regal. Oștenii îşi trădează Regele, aruncă armele și dau bir cu fugiţii. Când totul pare pierdut, împărăţia este salvată de către doi copii viteji, Lia și Dragoș…

Iar la ora 18.00 Legendara „Casă Mare” de Ion Druță revine pentru a treia oară pe scena Naționalului, acum în regia lui Alexandru Cozub. Premiera face parte din suita manifestărilor dedicate aniversării a 25-a de la semnarea Declarației de Independență a Republicii Moldova.
Piesa tratează valori des întâlnite în creația lui Druță: relația dintre uman și moral, sacru şi profan, ecologia naturii și spiritului, impactul tehnologizării…. E, în fond, şi o frumoasă poveste de dragoste: un motiv în plus să nu rataţi spectacolul!

Primele rânduri din sală sunt rezervate protagoniștilor montărilor anterioare precum și spectatorilor de odinioară.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente