(foto) Lumea înghețată a parcului „Lacurile Plitvice” în 20 de imagini fascinante

21

Fotograful Tamas Toth a fost într-un fototrip în Parcul Național Lacurile Plitvice din Croația. Un parc inclus din 1979 în lista patrimoniului mondial UNESCO, printre primele situri naturale din această listă. Cu o suprafață de aproximativ 300 km², aici sunt 16 lacuri care formează o ghirlandă în Munții Kapela. De-a lungul a milioane de ani, Korana Creek a sculptat o vale adâncă în zonele sudice, calcaroase ale muntelui, puternic caracterizate prin procese carstice.

Formarea Lacurile Plitvice, a fost, de asemenea, rezultatul acestor transformări. Calcarul creează diguri, praguri și alte structuri din râuri carstice și fluxuri. De aici și culoarea albastră extremă a lacurilor. Formarea de calcar este un proces continuu, prin care sunt formate diverse cascade. De-a lungul timpului, apa își schimbă cursul și de aceea putem spune că Plitvice niciodată nu este același.

Tamas Toth, spune că practic a escaladat întreaga zonă, înfruntând frigul și zăpada de jumătate de metru. Iar, câteva din fotografiile din călătorie le puteți vedea mai jos:

2

3

4

5

6

7

8

9

10

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente