Igor Dodon menționează că nu se face vinovat de profanarea simbolului de stat

16649254_1771836226175708_8615806101224037940_n
Foto: Facebook/Igor Dodon

Igor Dodon se află într-o vizită la Teheran, Iran, în calitate de președinte al Federației de șah din Moldova, unde participă la deschiderea Campionatului mondial de șah feminin. Acesta a postat câteva fotografii din timpul discursului său, de unde se poate observa că drapelul Republicii Moldova a suferit câteva modificări, fapt ce a stârnit nemulțumirea mai multor cetățeni care l-au învinuit de profanare a simbolurilor de stat.

Președintele a ținut să menționeze pe pagina sa de Facebook că nu poartă nicio vină pentru acest incident: „De drapel în timpul vizitelor nu președintele este responsabil, ci țara primitoare. De obicei de aceste subiecte se ocupă Ambasada, care lipsește la Teheran. Ne clarificăm. Mâine am întrevedere cu președintele Iranului. Dacă nu au drapelul oficial al Republicii Moldovei, voi insista ca acesta să fie scos”.

Menționăm că aceasta nu este prima abatere de acest gen, un caz similar fiind înregistrat și la deschiderea oficială a Consulatului Onorific al R. Moldova în Antalya, Turcia.

 

1

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente