Construcția celui mai mare pod rutier între Moldova și România – o prioritate pentru ambele țări

pod
Foto: adevarul.ro

În 2017, vor fi demarate lucrările pentru construcția celui mai mare pod rutier de conectare a Republicii Moldova cu România, care va fi amplasat în localitatea Zagarancea, raionul Ungheni. Proiectul rămâne o prioritate pentru Republica Moldova și România. Despre acest lucru a anunțat viceministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor al Republicii Moldova, Vitalie Rapcea, și secretarul de stat al Ministerului Transporturilor din România, Maria Magdalena Grigore, în cadrul unei întrevederi la București.

Astfel, cele două părți au convenit să încheie un Acord interguvernamental în care să fie stipulate obligațiile prioritare comune. Urmează ca în cel mai scurt timp să fie avizate toate autorizațiile de mediu din Republica Moldova și România, iar până la sfârșitul trimestrului II al anului curent să fie semnat acordul interguvernamental între cele două state. Până atunci, vor fi efectuate întâlniri tehnice între experții din domeniu.

Acest proiect este finanțat din grantul oferit de Comisia Europeană, datorită căruia se va reduce distanța dintre Chișinău și Iași cu 26 de km.

La ședința desfășurată la București, au participat și șefii direcțiilor din cadrul MTID, care de asemenea au pus în discuție cu colegii români, problemele din domeniul gestionat. Un subiect l-a constatat reparația podului feroviar Galați-Giurgiulești, care impune efectuarea lucrărilor de reabilitare a acestuia în condițiile închiderii totale a traficului pe o perioadă de 90 de zile.

La finalul întrevederii, cele două părți au convenit să intensifice întâlnirile la nivel de secretar de stat – viceministru pentru a exista o cooperare cât mai eficientă. Următoarea întâlnire urmează să se desfășoare la Chișinău, în luna septembrie a acestui an.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente