Chișinăuienii sunt îndemnați să facă donații de carte și jucării pentru copiii din centrele de plasament

donatie-de-jucarie-daruri-3
Foto: saptepietre.ro

Locuitorii Capitalei sunt îndemnați să facă donații de carte și jucării pentru copiii și tinerii din centrele de plasament din subordinea municipalității. Inițiativa a fost lansată de către un agent economic pentru sărbătorile de iarnă, dar s-a luat decizia de a o continua până la Paști.

Solicitată de IPN, Cristina Garbuz, cea care a inițiat proiectul, a spus că cea mai originală donație a venit din partea unei persoane fizice, care a adus un pian pentru copiii unui centru de plasament din Chișinău. Datorită donației, copiii vor avea ocazia să învețe să cânte la acest instrument muzical.

„Inițial am vrut să donăm cărți, pentru că sunt și eu autor de carte. Am donat o parte din cărțile mele și m-am gândit că ar mai putea fi doritori să doneze cărți pentru copii, dar și jucării sau materiale didactice pentru dezvoltarea intelectuală a acestora”, a spus Cristina Garbuz.

Până acum au fost donate tot felul de jucării, și noi, și mai puțin noi. O problemă este legată de cărți, pentru că multe sunt în limba rusă, dar e nevoie și de cărți în română, în engleză, chiar și de manuale.

Pentru donații sunt amplasate patru boxe pe următoarele adrese: str. Coșbuc, 1 (lângă magazinul „Fornetti”), str. 31 august 1989 nr. 78 (în incinta Bibliotecii Naționale „V. Alecsandri”), str. V. Alecsandri, 143 ( Magazinul „Unimarket”) și pe str. Vlaicu Pârcălab, 17 (Clinica Stomatologică Republicană). Instalarea boxelor a costat agentul economic zece mii de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente