În Moldova, copiii cu malformații cardiace vor beneficia de tratament modern gratuit

sanatate
Foto: ms.gov.md

Tratamentul minim-invaziv al malformațiilor cardiace la copii va fi finanțat de Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) și în țara noastră. Primele intervenții ar putea fi asigurate chiar din anul 2017, anunță Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă.

Copiii vor fi tratați, cu suportul statului, în instituțiile medicale din țară unde există specialiști și condiții pentru realizarea intervențiilor minim-invazive. În prezent, CNAM examinează posibilitatea alocării banilor în acest scop.

Datorită unui proiect implementat de o echipă de medici din țară și de peste hotare, 33 de copii au beneficiat deja de tratament modern gratuit.

Totuși, numărul pacienților minori care necesită intervenții minim-invazive este mare. Potrivit statisticilor Institutului Mamei și Copilului, tratamentul este indicat pentru aproximativ 30 la sută dintre copiii cu patologii cardiace înnăscute.

Cardiologia pediatrică intervențională asigură succesul tratamentului în proporție de peste 95 la sută și o reabilitare rapidă. O intervenție costă în jur de 90 de mii de lei. Peste 400 de copii se nasc cu malformații congenitale cardiace, în fiecare an.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente