Adrian Pleșca va reprezenta elevii europeni la Congresul Partidului Popular European din martie 2017 de la Malta

14666102_1252659351465281_3518391788228375335_n

Președintele Asociației Europene a Elevilor și fostul coordonator general al proiectului #OrașulMeu, Adrian Pleșca, va participa în luna martie la Congresul Partidului Popular European (PPE), care va avea loc în Malta. Iată care este programul său pe durata deplasării și ce scopuri își pune referitor la aceasta.

Devenind Președinte al Asociației Europene a Elevilor (EUPAS) în octombrie 2016, Adrian Pleșca a obținut statutul de consilier al fracțiunii PPE (Partidul Popular European) pe educație și astfel, va reprezenta elevii din întreaga Europă la Congresul PPE 2017, care va avea loc în luna martie în Malta.

Voi fi fericit să mă alătur Congresului Partidului Popular European la sfârșitul lui martie în Malta. În calitate de președinte al EUPAS, voi merge acolo pentru a transmite un mesaj liderilor europeni și anume că este de importanță majoră soluționarea problemelor ce macină Europa acum, însă educația trebuie să rămână mereu prioritate primordială! Elevii pot constitui doar 17% din populația de azi, însă noi suntem 100% din viitor”, scrie Adrian pe pagina sa de Facebook.

În timpul deplasării sale în Malta, Adrian Pleșca va avea întâlniri cu Tibor Navracsics, comisionarul European pe Educație, Tineret, Cultură și Sport, pentru a discuta despre dezvoltarea ulterioară a partneriatului EUPAS – Comisia Europeană și despre dezvoltarea intensivă a proiectului Erasmus+ pe segmentul elevilor; și Manfred Weber, președintele fracțiunii PPE în Parlamentul European, pentru a discuta despre dezvoltarea proiectului InterRail.

De asemenea, tânărul așteaptă răspunsuri de la Antonio Tajani (noul președinte al Parlamentului European), Angela Merkel și Petro Poroshenko, pentru a stabili întâlniri în cadrul cărora ar putea fi analizate astfel de subiecte cum sunt implicarea EUPAS în proiectele educaționale la nivel European, solidarizarea Germaniei ca headliner în promovarea practicilor educaționale reușite.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente