Un teren de 4 hectare din Parcul Valea Trandafirilor rămâne în posesia municipalității

ika__gi_10_2_2017_16_51_56_84
Foto: Instagram / @ika__gi

Primăria municipiului Chişinău anunță că a obținut câștig de cauză într-un proces judiciar privind dreptul de proprietate asupra unui teren din Parcul Valea Trandafirilor cu suprafața de 4,2885 ha, ca urmare a unei decizii emise de Curtea Supremă de Justiție la data de 08 februarie 2017.

Informăm că Asociația Obștească Clubul Sportiv „Phoenix” a solicitat în instanță în anul 2012 dreptul de arendă, posesie și folosință asupra acestui teren pentru o perioadă de 10 ani, în scopul amplasării unui obiectiv sportiv.

Precizăm că este vorba despre un teren aflat în zona de parc, gestionat de către Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi”. Cazul a fost judecat în instanțe de diferite nivele, reclamantul recurgând la diferite tertipuri, inclusiv prin utilizarea de succesor în drepturi având ca și scop final înstrăinarea terenului care este bun public.

Instanța supremă a decis menținerea terenului ca bun municipal, conform hotărârii primei instanțe, prin care a fost respinsă cererea AO Clubul Sportiv ”Phoenix” privind obligarea Consiliului Municipal Chișinău de a transmite în arendă, posesie și folosință a terenului din Parcul Valea Trandafirilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente