Scrie un eseu despre problema demografică și câștigă 4.000 de dolari

collageh

A 33 – a ediție a concursului internațional de eseuri Eisaku Sato își așteaptă participanții. Astfel, orice persoană, indiferent de naționalitate, vârstă sau profesie își poate înscrie lucrarea în concurs. Data limită de depunere a lucrărilor este 31 martie 2017. Tema abordată în acest an ține de demografie.

Astfel, organizatorii spun că demografia lumii se confruntă cu o schimbare structurală semnificativă. În timp ce populația mondială este în continuă creștere, creștere și numărul țărilor care se confruntă cu fertilitate scăzută, îmbătrânirea rapidă și chiar depopulare. Unii sunt preocupați de posibila îmbătrânire înainte ca societățile să devină bogate. Alții văd explozia continuă a tinerilor șomeri. Chiar și în țările bogate, sistemul de securitate socială se află sub presiune, iar conflictul între generații este în creștere.

Iar, participanții ar trebui să scrie „Cum ar trebui Națiunile Unite să facă față acestor schimbări demografice?”. Să vorbească despre rolul ONU împotriva acestui fenomen mondial, „tsunami demografic”.

Important

# Eseurile pot fi scrise în limba engleză (20 de pagini maxim) sau japoneză ( 30 de pagini maxim);
# Toate eseurile trebuie să fie introduse pe hârtie de format A4 și să includă un rezumat de până la 2 pagini (în engleză) sau 3 pagini (Japoneză);
# La concurs trebuie trimise lucrări originale, nepublicate, și trebuie să includă note de referință și o bibliografie, dacă operele altor autori sunt citate. Notele de referință nu sunt luate în calcul în limitele de pagină.

Premii

# Premiul mare – 4.000 USD;
# Locul II – 1.700 dolari SUA;
# O mențiune de onoare – 400 USD;

Numele câștigătorilor a fi făcut public până în septembrie 2017.

Pentru a intra în concursul Eisaku Sato 2017, trebuie să prezentați eseul împreună cu o foaie de copertă, unde să fie scrise informații: numele, afilierea (organizație ș.a), vârsta, sexul, naționalitatea, adresa poștală, numărul de telefon / fax (dacă este disponibil), adresa de e-mail și o notă privind cum ai aflat despre concurs.

Doar eseurile trimise prin e-mail la [email protected] vor fi acceptate. Vă rugăm să atașați foaia de copertă și eseul ca un singur fișier (document), și folosiți numele complet ca titlul documentului.

Mai multe informații găsiți pe pagina oficială.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente