(foto) Au fost desemnați câștigătorii expoziției – concurs „Noi Tineretul Creator”. Iată cine sunt aceștia

18

Joi, 9 februarie, la Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi” din Chişinău au fost desemnați laureații concursului de artă plastică contemporană „Noi, tineretul creator”, organizat de către Uniunea Artiştilor Plastici din Republica Moldova, în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului.

Cea de-a 16-a ediție a expoziției-concurs a reunit circa 117 de lucrări, iar Juriul format din personalități notorii din domeniul culturii din Republica Moldova a fost prezidat de Tudor Stăvilă. Au fost desemnați următorii laureați ai concursului:

Premiul I – Cerbu Dumitru, pentru lucrarea „Tradiții estetice”;
Premiul II – Vidrașcu Alexei, pentru lucrarea „Sămânță de piatră”;
Premiul III – Dermenji Xenia, pentru lucrarea „Flori în odaia roșie”;

Marele Premiul al concursului, oferit de către Ministerul Tineretului şi Sportului, i-a revenit lui Ceaglei Daria, pentru lucrarea „Lumea mea”.

Expoziţia a fost organizată în scopul integrării tinerilor artiști plastici într-un climat spiritual naţional, precum şi promovării creaţiilor de valoare care ar apropia Republica Moldova de procesul artistic internațional.

La concurs au participat tineri plasticieni cu vârsta cuprinsă între 16-35 de ani, cu cele mai importante lucrări de artă plastică: pictură, grafică, sculptură, artă decorativă etc.

Fotografii ale lucrărilor expuse în cadrul Expoziței – concurs „Noi Tineretul Creator”

2

3

7

8

10

11

12

13

14

15

17

18

9

16

5

6

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente