Filip cere ca datoriile acumulate de regiunea transnistreană să treacă către SRL „Tiraspoltransgaz”

moldova gaz

Premierul Pavel Filip a solicitat conducerii Gazprom să fie examinată posibilitatea transferării datoriilor acumulate de regiunea transnistreană către SRL „Tiraspoltransgaz” şi ulterior către administraţia regiunii. Solicitarea a fost făcută în cadrul unei întrevederi cu vicepreședintele Consiliului de Administrație „Gazprom”, Valerii Golubev.

La data de 1 ianuarie 2017, datoria pentru livrarea gazului în regiunea transnistreană era de 5790,9 milioane dolari SUA sau 88,6 % din datoria totală a SA „Moldovagaz”.

La rândul său, vicepreședintele Consiliului de Administrație „Gazprom” a salutat dinamica pozitivă înregistrată pe parcursul anului trecut şi a declarat că restructurarea datoriilor istorice poate fi realizată doar în condiţiile menţinerii achitării cheltuielilor curente în proporţie de 100 %. În acelaşi timp, Valerii Golubev a spus că solicitările Guvernului de la Chişinău urmează să fie examinate cu noua conducere a SA „Moldovagaz”.

De asemenea, în cadrul întrevederii, a fost prezentat candidatul propus de Ministerul Economiei pentru funcţia de Preşedinte al SA „Moldovagaz”, Vasile Botnari. În context, premierul a menţionat că experienţa şi abilităţile lui Vasile Botnari vor contribui benefic la dezvoltarea întregului sector.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente