Taximetriștii din Chișinău, trași pe dreapta. O parte au rămas fără numerele de înmatriculare

16427463_1418533004835594_4772308077621351263_n
Foto: Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor

Autoritățile continuă acțiunile de combatere a transportului ilicit de persoane, în cadrul operațiunii „TAXI-ILICIT”. Astăzi, 9 februarie 2017, echipaje ale poliției au efectuat verificări în regiunea Circului, din municipiul Chișinău.

În urma verificărilor, inspectorii ANTA au constatat că o parte dintre conducătorii auto care prestează servicii de taxi, nu dispuneau de licență pentru desfășurarea activității de întreprinzător, copia conformă de prestare a serviciilor contra-cost, certificatul de competență profesională, lipsa controlului tehnic și medical. Drept urmare, au fost întocmite 22 de procese, dintre care 16 procese contravenționale și, respectiv șase procese de ridicare a plăcuțelor de înmatriculare.

Viceministrul Transporturilor Sergiu Bucataru, prezent la operațiune a declarat că „De la începutul anului și până în prezent au fost întocmite 450 de procese contravenționale, iar 80 de plăcuțe au fost ridicate. Vom intensifica verificările în toate gările auto din republică, pe traseele naționale și în punctele de traversare a frontierei de stat pentru depistarea și sancționarea persoanelor care practică activitatea de transport al persoanelor și coletelor în mod ilicit”, a declarat oficialul.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor menționează că prioritar este ca pasagerii să fie transportați în condiții de maximă siguranță și confort.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente