În perioada 15-18 februarie degustați vinuri din 11 țări la Black Sea Region Wines & Spirits Contest 2017

blacksea
Foto: FineWine.md

În perioada 15-18 februarie, la Palatul Republicii, are loc concursul Black Sea Region Wines&Spirits unde vizitatorii vor putea degusta cele mai bune vinuri din regiunea Mării Negre.

Program:

15-16 februarie –  BLACK SEA REGION WINES&SPIRITS CONTEST’ 2017 
15-16 februarie – TASTING ROOM BLACK SEA REGION WINES&SPIRITS CONTEST’ 2017 
15-17 februarie –  EXPOVIN Moldova’ 2017 (b2b)
17 februarie      –  Premierea câştigătorilor concursului BLACK SEA REGION WINES&SPIRITS  

                              CONTEST’ 2017
18 februarie      –  EXPOVIN Moldova’ 2017 (b2c)

Despre concurs

BLACK SEA REGION WINES&SPIRITS CONTEST’ 2017  – este unul din 22 concursuri din lume care se desfăşoară sub patronatul Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (O.I.V.) în anul 2017: 19 – în Europa, 1 – în Coreea de Sud, 1 – în Canada, 1 – în Chili. În contrast cu numărul mare de concursuri în jurul lumii, numai concursurile organizate sub patronajul OIV sunt în strictă conformitate cu cele mai dure reglementări existente: anonimatul complet, cel puțin 70% din experți străini în comisiile, nu mai mult de 30% din probe primesc medalii, 50% din probe – din străinătate, prelucrare electronică a rezultatelor, cerințe stricte la locul de desfășurare și nivelul de organizare.

Comisia de degustare BLACK SEA REGION WINES&SPIRITS CONTEST’ 2017, care corespunde pe deplin regulamentului Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului, este formată 70% din experţi din străinătate. Astfel este asigurată nu doar obiectivitatea notelor, dar şi importanţa premiilor obţinute.

În cadrul lucrărilor comisiei de degustare BLACK SEA REGION WINES & SPIRITS CONTEST’2017  participă experţi cu renume mondial din 16 ţări:  Moldova, România,  Ungaria, Cehia, Slovacia, Germania, Franţa, Italia, Rusia, Ucraina, Belarus, Georgia, Azerbaijan, Armenia,  Coreea de Sud, China.

Producătorii din Moldova se întrec, în condiţii egale, cu vinificatori din 11 ţări: România, Ucraina, Georgia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Bulgaria, Italia, Rusia, Belarus, Azerbaijan.

În perioada desfăşurării concursului (15-16 februarie) va fi amenajată o zonă-business (Tasting Room) unde vor fi expuse spre degustare toate probele din concurs (446 mostre: 295 – Moldova, 151 – din alte ţări; de la 77 producători: 48 – Moldova, 29 – din alte ţări). Experţii din industrie vor urmări procesul de degustare, şi imediat după concurs – vor putea discuta personal cu membrii comisiei.  Tot spectrul larg al produselor vinicole va putea fi degustat şi la standurile expoziţionale ale producătorilor (15-18 februarie).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente