PDM condamnă modul în care Republica Moldova a fost reprezentată la Bruxelles de Dodon

dodon

PDM condamnă modul în care Republica Moldova a fost reprezentată la Bruxelles de președintele Igor Dodon. Potrivit democraților, declarațiile pe care le-a făcut acolo sunt total diferite de ceea ce prevede strategia de politică externă promovată de Guvernul Republicii Moldova și majoritatea Parlamentară, ele contravin interesului țării și al cetățenilor. Despre aceasta se spune într-un comunicat al partidului prezentat pe site-ul oficial.

„Constatăm că vizita șefului statului s-a transformat în una de partid, în care președintele Igor Dodon a prezentat mai degrabă mesajul PSRM și proiectele politice ale acestui partid. Șeful statului nu a acționat ca un președinte al tuturor moldovenilor, acesta a neglijat dorința majorității cetățenilor, care au votat în ultimele alegeri parlamentare pentru continuarea parcursului european al Republicii Moldova, dar și pentru implementarea Acordului de Asociere cu UE”, se spune în comunicat.

Pentru a elimina posibilele confuzii generate de ultimele acțiuni ale președintelui Igor Dodon privind politica externă a Republicii Moldova, PDM a pregătit deja un document de reconfirmare a celor mai importante angajamente din strategia de dezvoltare a țării, inclusiv în ceea ce privește parteneriatele noastre externe, cum ar fi Acordul de Asociere cu UE sau programul cu FMI. Acest document urmează sa fie prezentat în cadrul Coaliției, apoi dezbătut și aprobat în prima ședință în plen a Parlamentului din acest an.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente