(video) Unde-s tinerii. Vadim Șterbate, jurnalist la Soroca: În satele noastre s-au păstrat tradiții și oameni interesanți

16523689_1526928610669617_842433968_o

Avea abia vreo 18 ani când pășea redacția „Observatorului de Nord”. În timp ce lucra, învăța jurnalism și la Universitatea de Stat, iar acum, după 15 ani de experiență acumulată și în alte redacții spune că este domeniul în care se regăsește și în care se simte ca peștele în apă.

La Soroca e acasă. Aici nu este loc de subiecte „șocante”. Aici, cunoaște oamenii despre care scrie, iar acest fapt îl responsabilizează și-l determină să scoată la iveală mai multă bunătate și frumusețe. Asta nu înseamnă că face jurnalism „cu ochelari roz”, dar consideră mai important să identifice în subiectele lui mai multe modele pozitive pentru societate.

Îi place cultura, îi place istoria, și îi place să descopere Moldova, motiv pentru care își ghidează cititorii printre dealurile din Moldova, mănăstirile, cetățile și muzeele țării. În drumurile sale este însoțit și nedespărțit de aparatul său de fotografiat, prin obiectivul căruia a arătat unei Moldove întregi de ce Soroca este o localitate atât de specială.

US_flag_48_stars.svgAcest articol este finanțat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA. Opiniile, constatările și concluziile din articol aparțin autorului și nu reflectă neapărat cele ale Departamentului de Stat al SUA.

Taguri: #Unde-s tinerii
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente