La Chișinău ar putea apărea un nou club de lectură. Unde și în ce condiții va avea loc

iorga1
Foto: Mark Tkaciuk

Alexei Gherțescu, un activist civic dar și un mare iubitor al lecturii, vrea să creeze un club de lectură la Biblioteca Marc Bloch. Pentru a face asta are nevoie de părerile voastre.

Acest club de lectură va uni cititorii înflăcărați, indiferent de sex, religie, limbă vorbită, orientare sexuală sau opțiune politică.

Iată textul lui Alexei:

Dragi prieteni, am nevoie de opinia voastră!
Știu că printre voi sunt multe persoane care citesc, și care citesc regulat. Sunt sigur ca la mulți dintre voi, uneori, apare dorința nu doar de a citi o anumită carte, ci și de a o discuta. De aceea a apărut ideea de a organiza întâlniri periodice în formatul unui club de carte pentru a ne împărtăși cu impresii și idei despre ceea ce am citit.

Astfel de cluburi există în toată lumea. (n.r. La Chișinău deja există un club de discuții pe tematică Fantasy și SF și un club de discuții filosofice).

Photo Credit: Mark Tkaciuk
Photo Credit: Mark Tkaciuk

Ideea a fost susținută de Biblioteca civilizațiilor Marс Bloch. Așa că este un loc unde va fi posibil să ne întâlnim regulat și să comunicăm pe teme care ne interesează și să discutam despre acele cărți pe care le vom citi.

Se planifica ca întâlnirile să se petreacă într-o ambianță neformală (cu ceai, cafea, vin, etc.). Și una din regulile de bază ar fi ca toate discuțiile să aibă loc în limba română și rusă (după principiul că fiecare vorbește în acea limbă în care îi este mai comod să-și exprime gândurile; cred ca noi toți în cele din urma ne înțelegem destul de bine, iar experiența de o comunicare civilizată cam ne lipsește tuturor foarte mult).

În legătura cu aceasta aș vrea să aud părerile voastre: V-ar fi interesant să participați la astfel de întâlniri? Sunteți gata să citiți până la o dată concretă o anumită carte că după aceasta să veniți să o discutați? Și, în general, ce credeți despre toate acestea?”

Părerile le puteți lăsa în comentarii la acest articol sau puteți intra în grupul de pe Facebook: Chisinau Book Club

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente