Bacalaureat – Ghid de pregătire marca „Oratorica”

Pro Tip

Perioada pregătirii pentru examenele de bacalaureat sunt stresante atât pentru elevi, cât și pentru părinți. Elevii nu reușesc să ofere mai mult timp studiilor din cauza programului școlar încărcat, iar părinții își fac griji că aceștia nu sunt suficienți de pregătiți pentru a face față examenelor și stresului. Cu toate acestea, soluții de a îmbunătăți reușitele școlare a elevului – SUNT! Important este să ții cont de anumite reguli care te vor ajuta cu pași mici, dar hotărâți să treci cu bine de Bacalaureat. Oratorica ți-a pregătit o listă de sfaturi pe care le poți urma.

Stabilește nivelul tău de pregătire

Să fii încrezut în sine și în propriile cunoștințe este o calitate rară, dar deseori eronată. De aceea este foarte important să privești și să analizezi care este situația REALĂ a lucrurilor. Rezolvi cu ușurință problemele la Geografie sau mai sunt încă momente care nu le înțelegi? Scrii și citești liber în limba ENGLEZĂ sau uiți anumite reguli gramaticale? Răspunsul la toate întrebările ce te frământa le poți afla doar dacă – TESTEZI!

SFAT: Cu cât mai multe exerciții și teste vei rezolva cu atât mai clar vei înțelege care sunt punctele tale forte, dar și cele slabe. Exersând vei înțelege ce subiecte și exerciții necesită o atenție sporită și care le treci cu brio. Această etapă este una foarte importantă în procesul de pregătire, deoarece te ajută să-ți planifici acțiunile ulterioare.

Elaborează un orar dedicat pregătirilor
Da, știm că mai ai de pregătit teme pentru acasă, că dorești să ieși cu prietenii să te distrezi, că arzi de nerăbdare să joci online și să privești serialul preferat. Cu toate acestea, nu uita că în cabinetul de examene nu te vor ajuta nicidecum capacitățile tale de joc în Counter Strike sau cele de a discuta noul episod din Scandal. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să le excluzi totalmente din rutina ta zilnică. Însă, trebuie să înțelegi că te afli într-o perioadă în care e necesar să-ți organizezi corect timpul.

SFAT: Creează un calendar unde îți planifici activitățile în așa mod, încât să ai timp atât pentru studii cât și pentru relaxare. Oratorica recomandă să-ți organizezi calendarul pe ore, cu pauze de 10 minute între fiecare activitate.

Fii atent la formularea SARCINILOR

Cele mai frecvente greșeli la Bacalaureat se întâmplă din motiv că elevii nu au înțeles corect sarcina. De aceea este foarte important să verifici cât de bine înțelegi sarcina subiectului de rezolvare.

SFAT: Citește de câteva ori exercițiul și să observi dacă are mai multe metode de interpretare care te pot duce în eroare. Dacă stai la dubii, nu ezita să întrebi profesorul sau colegul să-ți explice dacă ai înțeles corect.

Citește și imaginează-ți

Atunci când studiezi o anumită materie precum, geografia, istoria, limba străină, este important să citești multă teorie. Pentru a o învăța mai ușor încearcă să-ți imaginezi ceea ce ai citit.

SFAT: Atribuie un cuvânt, semn, imagine sau poate chiar un cântec alineatelor pe care le-ai citit. O dată ce antrenezi creierul tău să memoreze prin asociații, îți va fi mai ușor să-ți amintești despre ce ai citit. Nu învăța pe de rost. Este important să înțelegi sensul celor citite.

Povestește colegilor ce ai învățat și cum ai rezolvat exercițiile pentru BAC

Atunci când povestești cuiva cu voce tare ceea ce ai învățat, inconștient verifici dacă ai înțeles sau nu temele. Din moment ce observi că arzi de nerăbdare să vii cu multe argumente iar răspunsul tău i-a ajutat pe colegi să înțeleagă mai bine subiectul, atunci ai învățat bine lecția.

SFAT: În cazul în care îți vine greu să dai un răspuns și să-l argumentezi, înseamnă că trebuie să revii și să-l studiezi mai atent. Repetarea vină nu are!

Centrul de limbi europene Oratorica te ajută să treci cu brio de Bacalureatul la limba străină.

Îți vom testa nivelul de pregătire și vom adapta exercițiile astfel încât să înțelegi mai bine exercițiile și temele. În cadrul lecțiilor Oratorica, exercițiile pregătire sunt simulate din programul de BAC. Astfel, te vom antrena să înțelegi cu ușurință sarcinile și să dai răspunsuri corecte. La fel, o mare atenție acordăm elaborării ESEULUI, care este exercițiul cu cel mai mare punctaj de notare.

Pregătește-te din timp și succesul îți este garantat!

Orice detaliu despre cursul de pregătire pentru BAC, le puteți afla chiar ACUM la 060 73 55 33 (Fil. Botanica), 078 80 90 58 (Fil. Rîșcani) sau 079 00 77 46 (Fil. Buiucani)!

12191923_917023315043098_5513270011602031507_n

Taguri: #BAC 2017
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente