Sandu către protestatarii din România: „Ați demonstrat că dreptatea și unitatea sunt mai puternice decât grupurile de interese”

Maia Sandu
Foto: Privesc.eu

Maia Sandu felicită manifestații din România și spune că victoria României și exemplul ei de solidaritate este un îndemn și o sursă de inspirație pentru Republica Moldova. Totodată, lidera PAS a menționat că decizia de abrogare a OUG reprezintă o victorie nu doar a României și a societății civile implicate, ci și a principiilor statului de drept, a supremației legii și a unității sociale. Declarația a fost făcută

„Este, de fapt, o victorie a oamenilor de caracter, demni și curajoși de pretutindeni. Este, mai ales, o lecție pentru noi toți, din care putem învăța că pentru a reuși avem nevoie de instituții autentice, puternice, de presă liberă și de o societate civilă care își înțelege rolul decisiv în mecanismul democratic”, spune Sandu.

Fosta candidată la funcția de președinte a adăugat că a urmrit cu admirație o societate civilă românească matură, informată și dârză, care prin non-violență, cultură și rezistență își cere drepturile.

„În aceste zile, am asistat la solidarizarea mai multor instituții de stat; implicarea lor a contribuit semnificativ la victorie.

În aceste zile, ne-am bucurat să vedem politicieni care s-au implicat în calitate de cetățeni activi și nu au profitat de revolta socială”a mai menționat lidera PAS.

„Felicitări, dragi români! Ați demonstrat că dreptatea și unitatea sunt mai puternice decât grupurile de interese. Reușita voastră e un îndemn pentru noi, cei din Republica Moldova, să ne inspirăm din cultura protestului și solidarizarea forțelor sociale, a încheiat Sandu mesajul postat pe pagina sa de facebook.

Amintim că ieri, 5 februarie, în România a fost a șasea zi de proteste iar în toată țara au protestat aproximativ 600 de mii cetățeni cerând demisia Guvernului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente