(video) Premiile Goya: Filmele „A monster calls” și „Tarde para la ira”, marile câștigătoare

family2016

Thriller-ul „Tarde para la ira” de Raul Arevalo a câștigat premiul Goya pentru Cel mai bun film spaniol, sâmbătă, 4 februarie, în timpul ceremoniei ajunsă la cea de-a 31-a ediție, dominată de drama fantastică „A monster calls”, de Juan Antonio Bayona, recompensată cu nouă distincții, informează Agerpres.

Cronică a unei răzbunări, primul film al actorului spaniol Raúl Arévalo, care este totodată și director al peliculei, a câștigat patru premii Goya — „Oscarurile” cinematografiei spaniole — inclusiv la categoriile Cel mai bun film spaniol și Cel mai bun scenariu original.

Pelicula „A monster calls”, bazată pe romanul lui Patrick Ness, a primit nouă premii, printre care distincția pentru Cel mai bun regizor, filmul fiind totodată recompensat și pentru efectele sale speciale deosebite.

Printre alți câștigători ai serii de la Madrid se numără: Emma Suarez, care a luat un premiu Goya pentru Cea mai bună actriță datorită rolului din „Julieta”, de Pedro Almodóvar, și pentru Cel mai bun rol secundar pentru interpretarea din „The next skin”.

Roberto Alamo a câștigat premiul Cel mai bun actor pentru rolul din „Que Dios nos perdone”.

La categoria Cel mai bun film străin în limba spaniolă s-a afirmat comedia argentiniană „El ciudadano ilustre”. Pelicula de Mariano Cohn și Gastón Duprat spune povestea întoarcerii în satul său natal a lui Daniel Mantovani, primul scriitor argentinian recompensat cu Premiul Nobel pentru Literatură, după patruzeci de ani petrecuți în Europa. Oscar Martinez, cel care deține rolul principal, a câștigat premiul Coppa Volpi pentru Cel mai bun actor la Festivalul de Film de la Veneția, în 2016.

Filmul lui Paul Verhoeven „Elle”, cu Isabelle Huppert, favorit la Globurile de Aur și nominalizat la Oscaruri, a fost votat Cel mai bun film european.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente