Banca Mondială oferă burse de studii tinerilor din țările în curs de dezvoltare pentru un program de master pe un subiect din domeniul dezvoltării. Mai exact, gestionarea politicii economice, politica fiscală, și gestionarea infrastructurii. Data limită de aplicare 23 februarie 2017.

Bursa acoperă cheltuielile ce țin de școlarizare, biletul de avion dus-întors, asigurarea de sănătate, și indemnizație de călătorie. Totodată, lunar se va oferi o sumă de bani pentru cheltuieli curente.

Ești eligibil dacă:

#Ești cetățean al unui stat membru al Băncii Mondiale sau a unei țări în curs de dezvoltare;
#Nu deții cetățenie dublă a unei țări dezvoltate;
#Ai o stare bună de sănătate;
#Deții o diplomă de licență, obținută cu cel puțin 3 ani înainte de data limită de aplicare;
#Deții o experiență de cel puțin trei ani într-o activitate recentă în domeniul dezvoltării în țară, după obținerea diplomei de licență;
#Accepți să te înscrii în anul universitar viitor, în cel puțin unul din programele de masterat JJWBGSP preferate sau partenere;
#Nu ești lucrător al Băncii Mondiale și nici ruda apropiată a unuia.

Doritorii pot aplica pentru burse pentru programele Preferate sau ale Partenerilor.

Banca Mondială oferă burse pentru peste 200 de programe preferate (.xlsx 49 KB) care acoperă o gama largă de subiecte de dezvoltare și 14 Programe pentru parteneri (xlsx 15 KB) la universitățile din SUA, Africa și Japonia în domenii cheie de dezvoltare, inclusiv gestionarea politicilor economice, politica fiscală, și gestionarea infrastructurii.

În procesul de selectare se va lua în considerare:

#Experiența profesionala (30%)
#Recomandări profesionale (30%)
#Angajamentul față de țara de baștină (30%)
# Studiile (10%)

Pentru informații suplimentare accesați pagina oficială.