Șapte oraşe europene considerate sigure pentru femeile care pleacă în vacanţă neînsoţite

travel_girl

Femeile singure care vor să plece în vacanţă trebuie să se gândească de două ori înainte de a alege cea mai potrivită destinaţie. După ce au ales ţara sau oraşul pe care vor să-l exploreze, ele trebuie să ia în considerare şi riscurile la care se expun călătorind neînsoţite, scrie romaniatv.net.

Persoanele de sex feminin care aleg să călătorească singure au parte de avantaje, dar şi de dezavantaje. O femeie care alege să plece în vacanţă singură are şansa să cunoască mulţi oameni şi să lege prietenii. De asemenea, ea nu depinde de nimeni şi poate vizita în voie fiecare colţişor de pe meleagurile pe care a ales să le exploreze. Un alt beneficiu este de departe faptul că poate să-şi pună ordine în viaţă şi în gânduri şi de ce nu poate lua decizia să se mute într-unul din locurile pe care le-a vizitat.

Însă nu este totul atât de roz. Hărţuirea sexuală, violurile şi agresiunile fizice ori verbale sunt pericole reale pentru femeile care călătoresc singure în anumite ţări. Femeile neînsoţite pot fi atacate uneori în plină stradă, de aceea ele trebuie să fie foarte precaute.

Iată un top al oraşelor europene considerate drept SIGURE pentru femeile care călătoresc neînsoţite:

1. Stockholm, Suedia

Capitala Suediei este renumită pentru arhitectura superbă a clădirilor şi pentru oamenii deosebit de prietenoşi pe care îi întâlneşti aici. Femeile sunt tratate la fel ca şi bărbaţii şi nu întâmpină dificultăţi. Oraşul dispune de pensiuni şi hoteluri pentru toate buzunarele, cu condiţii excelente de siguranţă. Limba nu reprezintă o problemă, dat fiind că engleza este vorbită de către mai toţi localnicii.

Acesta este un oraș minunat pentru a experimenta cultura nordică în avatarul său modern și multicultural, precum și pentru a experimenta delicioase mâncăruri tradiţionale.

2. Bruges, Belgia

Este un orăşel medieval, deosebit de liniştit. Reprezintă locul perfect pentru persoanele care vor să se rupă de agitaţia de zi cu zi. Pe străduţele lăturalnice, pe poduri, prin parcuri, dar şi la restaurante şi cafenele întâlneşti un calm greu de descris. Este supranumit şi „Oraşul Ciocolatei”, deci e lesne de înţeles de ce este o destinaţie potrivită pentru doamnele singure.

Singurul inconvenient îl reprezintă limba. Să nu fiţi surprinse dacă la magazine, în tren ori pe stradă vi se va răspunde în flamandă (olandeză), chiar dacă ati adresat întrebarea în franceză ori engleză.

3. Reykjavik, Islanda

A fost evaluat ca fiind unul dintre cele mai sigure oraşe pentru femeile care călătoresc singure. Este locul ideal pentru a petrece cât mai mult timp în aer liber şi pentru a face mişcare. Printre atracţille turistice cele mai cunoscute se numără Parcul Naţional Pingvellir, pârtia de schi de la Blafjoll și centrul de echitatie de la Thingvellir. De asemenea, aici se află şi unu dintre cele mai recunocute bazine cu apă termală din Europa, unde vă puteţi relaxa. Dacă ai noroc, vei reuşi să vezi şi Aurora Boreală.

Inconvenientul acestui faimos oraş sunt preţurile destul de piperate ale hotelurilor. Te poţi caza însă la pensiuni şi aşa vei putea economisi bani.

Capitala Islandei este un oraş considerat „safe” chiar şi pe timp de noapte.

4. Zurich, Elveţia

Este un oraş care emană siguranţă. În ceea ce priveşte opţiunile de cazare, există un hotel destinat femeilor singure: Lady’s First Design Hotel. Centrul vechi din Zurich este recunoscut pentru viaţa de noapte, unde ai ocazia să întâlneşti oameni din toate colţurile lumii.

De asemenea, este locul ideal pentru a face cumpărături, de la articole de îmbrăcăminte şi decoraţiuni pentru casă până la cele mai exclusiviste ceasuri şi bijuterii.

5. Oslo, Norvegia

Capitala Norvegiei reprezintă un vis pentru călătoarele singure, deoarece aici nu ai cum să te plictiseşti. Centru cultural, stiintific şi economic al ţării, Oslo este cel mai mare şi cel mai frumos oraş din Ţara Fiordurilor.

Considerat unul dintre cele mai scumpe oraşe din lume, indiferent unde te cazezi te vei simţi în siguranţă. Şi aici ca şi în Zurich există un hotel predestinat femeilor singure – Grand Hotel, construit în urmă cu peste 130 de ani. Camerele sunt aranjate special pentru doamne, cu cărți, reviste, rogojină de yoga, articole de toaletă și un meniu de room-service de sex feminin.

Pe locurile 6 şi 7 se află Helsinki, Finlanda şi Copenhaga, Danemarca.

Iată şi un top al destinaţiilor turistice populare unde femeile care vor să plece SINGURE sunt într-un real pericol:

#1. India

#2. Brazilia

#3. Turcia

#4. Thailanda

#5. Egipt

#6. Columbia

#7. Africa de Sud

#8. Maroc

#9. Mexic

#10. Kenya

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente