Pavel Filip la dialog cu reprezentanții Asociaţiei Investitorilor Străini din Moldova. Despre ce s-a discutat

cap1

Moldova devine un punct de atracţie pentru investitorii străini. Investitorii străini resimt schimbările în bine care s-au produs în mediul de afaceri din Republica Moldova ca urmare a deciziilor Guvernului de instituire a moratoriului asupra controalelor de stat și de reducere a entităților cu funcții de control.

Despre aceasta a declarat ieri, 2 februarie,  conducerea Asociației Investitorilor Străini din Moldova (FIA) la o întrevedere cu premierul Pavel Filip.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, în cadrul întrevederii, au fost puse în discuţie proiectele Asociaţiei Investitorilor Străini pentru anul 2017, inclusiv activităţile FIA în calitate de preşedinte al grupului de lucru privind stimularea şi menţinerea investiţiilor private din cadrul Consiliului Economic pe lângă prim-ministru.

Premierul Pavel Filip a reiterat deschiderea Guvernului pentru un dialog constructiv şi deschis cu oamenii de afaceri. Șeful executivului a îndemnat reprezentanții cercurilor de afaceri să lucreze împreună cu Guvernul la elaborarea şi promovarea unor politici favorabile pentru dezvoltarea businessului, inclusiv în cadrul Consiliului Economic pe lângă prim-ministru.

FIA reprezintă o asociaţie non-profit a investitorilor străini şi îşi propune să contribuie, împreună cu autorităţile publice, la asigurarea unui mediu investiţional mai favorabil investiţiilor străine directe. La întrevedere a participat noul președinte al Consiliului de directori FIA, Alexander Koss, şi fostul conducător al Asociaţiei, Ridha Tekaia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente