Au început înscrierile pentru BUZZ CEE, festivalul de film la care pot participa și tinerii din Moldova

PF_edu

Cineaștii din Moldova, amatori sau profesioniști sunt invitați să îşi înscrie producţiile la Festivalul de film BUZZ CEE până la data de 20 februarie. Festivalul se va desfăşura la Buzău în perioada 9 – 14 mai și este dedicat exclusiv țărilor din Europa Centrală şi de Sud-Est, inclusiv Grecia şi Turcia.

Concursul are patru categorii competiționale: film de lung metraj, scurt-metraj, documentar și film studențesc. Înscrierea la concurs este gratuită, iar doritorii o pot face aici.

Doar dosarele complete vor fi luate în considerare pentru participarea la festival.

Dosarul complet include:

# Screener-ul online cu subtitrare în engleză;
# Formularul de aplicare completat;
# Kit de presă digitală – minim 2 fotografii în rezoluție HD, format jpeg din film;
# Sinopsis-ul filmului de scurt

*Notă: Lucrările în curs nu sunt eligibile.

Mai multe detalii despre concurs găsiți pe Film Freeway.

Filmele câştigătoare ale ediţiei anterioare au fost „Sin & Illy Still Alive”, lungmetrajul de debut al regizoarei germane Maria Hengge, care a primit trofeul Long BUZZ , documentarul „Roboţelul de Aur”, realizat de tinerii regizori Mihai Dragolea şi Radu Constantin Mocanu, care au plecat acasă cu Trofeul Real BUZZ şi „Dispozitiv 0068”, scurtmetrajul realizat de Radu Bărbulescu, care a luat Trofeul Short BUZZ.

BUZZ CEE este un festival internaţional de film – organizat de Asociaţia CulturALL şi dedicat regiunii Europa Centrală şi de Sud-Est – care şi-a propus să promoveze producţii de calitate din această zonă, ce rareori ajung în circuitul cinematografelor din România. Lista țărilor

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente