(video) Tinerii moldoveni printre finaliștii unei competiții globale. Au trecut de 2.000 de concurenți

gew_finalist

Tinerii din Republica Moldova, care și-au pus la încercare creativitatea, inventivitatea și inovația, au participat în proiectul DECA Idea Challenge, alături de alți peste 2.000 de concurenți internaționali, au intrat printre finaliștii competiției globale.

DECA a lansat elevilor și studenților provocarea de a reutiliza și reinventa sticlele din plastic într-o creație nouă și originală. Juriul a evaluat prezentarea echipelor și inovativitatea produselor, în finală au acces două echipe din Republica Moldova. Și anume:

    •  Go Green, de la Academia de Studii Economice din Moldova.

Finaliștii ediției din 2016 a competiției sunt după cum urmează:

Ciclul Gimnazial:

Ciclul Liceal:

Colegiu/Universitate

Precizăm că DECA Idea Challenge a fost organizat pentru prima dată, sub egida GEN Moldova, reprezentând un pilon important în campania „Antreprenoriat pentru TINEri”. Tematica de anul trecut la nivel internaţional a fost: Ce poţi face dintr-o cutie de carton?

Echipa Eco Blinds din Chişinău, Liceul Teoretic „Ion Creangă”, a cucerit cu produsul inovativ pe care l-au expus audienţei largi şi anume jaluzele pur ecologice. Aceştia au dus faima Republicii Moldova dincolo de hotarele ţării, reuşind să se claseze pe locul I la categoria Gimanziu. Mândria a fost şi mai mare întrucât în această competiţie, tinerii din capitală au concurat cu alte echipe din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Canada ş.a.

Concursul DECA Idea Challenge este un experiment creativ care provoacă tinerii din întreaga lume să găsească o utilitate nouă și inovativă a unui obiect comun în doar 8 zile! Provocarea este ca grupul format să îşi prezinte invenţia prin intermediul unei prezentări video de trei minute pe Youtube.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente