Copii găgăuzi învață limba română în cadrul unui proiect destinat grădinițelor

gradinita-1

250 de copii din zece grădiniţe din Găgăuzia se pot lăuda că pot vorbi şi în limba română. Acest fapt se datorează inițierii de către autorităţi a unui proiect experimental de studiere paralelă a limbii române și celei găgăuze, scrie publika.md.

Noul program include tehnici speciale de predare şi a fost elaborat în funcţie de aspectele psihologice ale fiecărui copil în parte.

Pentru o mai bună însuşire a limbii române, dascălii folosesc materiale audio şi video, dar şi jocuri interactive. Grădiniţele au fost dotate cu cele mai noi materiale didactice, iar educatorii au fost instruiţi de traineri calificaţi.

Mulţi dintre copii au auzit pentru prima dată cuvinte în română la grădiniţă, alţii spun însă că şi acasă obişnuiesc să o vorbească cu părinţii.

Proiectul de studiere a limbii române este realizat de autorităţile locale în comun cu Asociaţia Naţională a Trainerilor din Moldova.

Potrivit autorităţilor de la Comrat, proiectul va fi extins în peste 60 de grădiniţe din autonomie. Programul-pilot a fost implementat în instituţiile preşcolare din Găgăuzia din întâi septembrie 2016 şi va dura până în luna aprilie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente