Recomandări #diez: Grupuri de Facebook și site-uri care te vor ajuta să-ți găsești o locuință în chirie

luxeinteriordesing_27_1_2017_13_45_46_605

Căutarea unui apartament în chirie poate fi foarte dificilă, iar lipsa unei surse de informare sigure și multitudinea de anunțuri vă pot îngreuna căutarea. Echipa #diez vă prezintă grupurile de Facebook și site-urile care vă vor ajuta în căutarea camerei/apartamentului ideal la un preț convenabil.

În era globalizării, rețelele sociale sunt o sursă importantă de informare, excepție nu fac nici anunțurile imobiliare. Astfel, mai jos găsiți o listă de grupuri pe Facebook unde puteți să contactați direct proprietarul sau persoana care își caută chirie:

#1. Chirie / Vânzare Apartamente, Case în Chișinău – grupul a fost creat pentru a posta ofertele de vânzare și chirie a apartamentelor, caselor, terenurilor etc. Este unul foarte util, unde găsești un spațiu de închiriat la prețuri accesibile. În general aici găsim doar oferte de închiriere cu indicarea prețului, condițiilor și a datelor de contact.

#2. Chirie Vind Cumpar Schimb apartament Chisinau – un alt grup util, dar care nu are reguli. Respectiv, pe lângă anunțuri imobiliare, se mai strecoară și o mulțime de anunțuri de alt gen. Totuși, aici puteți anunța dacă dați în chirie sau dacă sunteți în căutare.

#3. CHIRIE Apartamente/ Pret real – aici găsiți oferte „fierbinți” de închiriere la prețuri reale. Grupul este specific, cu anunțuri detaliate, însoțite de imagini. Totodată, aici și proprietarii pot găsi viitori chiriași care postează anunțuri despre ofertele care îi interesează.

#4. Chirie /caut / ofer – gazda CHISINAU – un grup mixt pentru proprietari și viitori chiriași. Aici puteți găsi o ofertă bună, dar și să anunțați că sunteți în căutarea uneia.

#5. CHIRIE CHISINAU – caut / ofer gazda – în descrierea grupului se spune că aici găsim „anunțuri GRATIS, prețuri ca la ai noștri, fără intermediari”. Totodată, ca regulă se spune că anunțul trebuie să fie însoțit de imagini de calitate bună și numere de contact. De asemenea, administratorii roagă ca anunțurile să nu fie discriminatorii, de genul „caut o fată la gazdă” sau „numai pentru băieți”. Totuși, se găsesc și de acestea. Aici vă puteți posta anunțul în calitate de proprietar sau viitor chiraș, să vă găsiți coleg/ă de cameră sau pur și simplu să analizați piața.

 

Lista site-urilor unde îți poți găsi o cameră/apartament în chirie a crescut considerabil, totuși noi vă prezentăm o listă care să vă ajute în căutările voastre:

#1. Makler.md – este cel mai mare site de anunțuri din țară. Mereu vine cu anunțuri noi și dacă cauți bine, găsești ceea ce îți trebuie. Minusul acestui site este că este împânzit de agenții, dar are setări de căutare care vă ajută și în acest sens.

 

makler

#2. chiriile.md – este o resursă specializată în colectarea anunțurilor imobiliare cum ar fi: darea în chirie a apartamentelor, camerelor în cămin sau garsonierelor din Chișinău. Este de fapt un agregator care adună toate ofertele de chirie de pe mai multe site-uri: www.999.md, www.makler.md, www.gazda.md, www.inchiriere.md, www.anunturi.md și le grupează pe diverse criterii.

 

chiriile

#3. 999.md – este un alt site binecunoscut, cu anunțuri de tot felul, inclusiv imobliare – chirie, vânzări, aici găsiți oferte și cereri. Site-ul are o secțiune unde vă setați criteriile necesare și spor la căutat. Este necesar să fiți atenți la agenții.

 

999

#4. chirii.md este site-ul companiei cu aceeași denumire. Aici găsiți anunțuri detaliate referitor la apartamentele ce pot fi închiriate. E important de știut că înainte de a închiria, puteți vizita apartamentul și dvs. nu achitați nimic pentru serviciile companiei. Comisionul este achitat de proprietar.

 

chirii.md

#5. locuinte.md – un alt site de anunțuri imobiliare. Aici găsiți anunțuri de la proprietar sau viitori chiriași.

 

locuinte

#6. rental.md – un alt site al unei agenți mobiliare. Partea bună e că pentru chiriași comisionul este zero. Aici veți găsi oferte pe termen lung sau scurte cu prețuri variate, esențial e să aveți răbdare.

 

rental.md

#7. chirie.casata.md – un site cu o mulțime de oferte, trebuie doar de selectat anunțul potrivit. Acestea sunt foarte detaliate cu imagini, hartă, date de contact și descrierea locuinței. Anunțuri sunt atât de la proprietari, cât și de la agenții.

 

chirie.casata

#8. imobile.md – un site cu anunțuri imobiliare, unde fiecare își poate crea un cont și posta anunțuri nelimitate. Site-ul are oferte din mai multe localități. Acestea vin atât de la proprietari, cât și de la agenții.

 

imobile

#9. 3333.md – un site cu anunțiri de tot felul, inclusiv cu imobiliare, venite de la proprietar, chiriași sau agenții. Postarea unui anunț este gratuită.

 

3333

#10. chirie.apartamentele.md – este o platformă online unde anunțurile sunt preluate automat din diferite surse, ca www.999.md, www.makler.md, www.gazda.md etc. Pentru comoditatea utilizatorului a fost creată posibilitatea de căutare pe site.

 

chiieipartamente

#11. case.md – un site specializat exclusiv în domeniul imobiliar. Anunţurile sunt clar separate în categorii esenţiale – vânzare, arendă, apartamente, case, terenuri şi spaţii comerciale – fapt care face căutarea imobilului dorit extrem de uşoară şi eficientă. Publicarea anunţurilor este absolut gratuită, indiferent de numărul anunţurilor publicate și nu este necesară logarea pe site.

 

casa

#12. cvs.md – un site axat mai mult pe închirierea în regim hotelier, dar găsiți și oferte pe termen lung. Partea bună a site-ului e că anunțurile sunt însoțite de imagini și descriere.

 

csv

#13. totul.md – un alt site cu o secțiune dediată chiriilor. Aici găsim o mulțime de anunțuri de la agenții, dar sunt și de la proprietar.

 

totul

#14. 900.md – un panou de anunțuri, unde se regăsesc și cele imobiliare.

 

900

#15. moldovarent.com – un site pentru cei care caută o cameră/apartament pe o perioadă scurtă, dedicat mai mult străinilor. Pentru străini este creat și site-ul rentroom.md.

 

moldovarent

Pe lângă astea mai sunt și site-urile anunturi.md, chisinau-apartments.com, panou.md ș.a.

Spor la căutat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente