10 recomandări de evenimente pentru ziua de joi, 26 ianuarie

foto1
Foto: Denys Nevozhai

În curând începe luna februarie, și evenimentele se înmulțesc. Trage-ți cu ochiul peste lista noastră de recomandări pentru joi, 26 ianuarie. Distracție plăcută.

#1. Conferinţa de deschidere LEAD 2017

Centrul Român de Politici Europene – Republica Moldova și Asociația INK, cu sprijinul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos pentru România și Republica Moldova, vă invită joi, 26 ianuarie 2017 la conferința „Rolul tinerilor profesioniști din justiție în reformarea sistemului” prin care lansează programul de leadership pentru tineri juriști din Republica Moldova, LEAD (ediția I, 2017).

Evenimentul va avea loc cu începere de la ora 10.00, în sala Red a Summit Events Chișinău (Str. Tighina, 49/3, scara 1, parter). Detalii în eveniment.

#2. Prezentarea Manualului pentru prevenirea suicidului

După 4 ani de activitate Linia Verde Prevenire Suicid vine cu o inițiativă de a prezenta conceptul de prevenire a suicidului la nivel de comunitate. Conceptul are la bază ultimele cercetări, evidențe și date în suicidologie.

Vom fi bucuroși să petrecem 2 ore, discutând despre modul în care putem contribui la stoparea fenomenul suicidului în R. Moldova – o problema de sănătate publică, ce poate fi prevenită. La ora 14:30, la Centru de Prevenire a Suicidului „Mirt”, detalii pe Facebook.

#3. FSEA – Business over Beers

Antreprenorii din Moldova sunt invitați să discute despre afaceri la o halbă de bere moldovenească, la ora 18:30, la Smokehouse. Detalii în eveniment

#4. Protecția datelor personale în contextul inovației tehnologice

„Protecția datelor personale în contextul inovației tehnologice” este evenimentul care va fi organizat la data de 26 ianuarie 2017 cu prilejul Zilei Europene a Protecției Datelor cu Caracter Personal. Anual, în data de 28 ianuarie, statele membre ale Consiliului Europei (CoE) celebrează data aniversării adoptării Convenţiei nr. 108 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea automată a datelor cu caracter personal – primul instrument legal european în domeniul protecţiei datelor, care a fost ratificat de către Republica Moldova.

În cadrul evenimentului, vor fi abordate aspecte juridice, tendințe, provocari și oportunități în materie de protecție a datelor personale în contextul inovației tehnologice (IoT, Big Data, Cloud Computing, Drones and Autonomous Vehicles, Personal Data-Dependent Business Models, etc.)

Data/Ora: 26.01.2016 la 18:30, Locație: Generator HUB (Ștefan cel Mare 202, Kentford bl.2, etajul 4), Limba vorbită: Română, FEE: Intrare liberă, detalii în eveniment. 

#5. Reformăm etajul 5?

Pe data de 26 ianurie, la ora 18:30, echipa PAS Youth te invită la evenimentul „Reformăm etajul 5?”. Împreună cu cei 3 invitați speciali se va dezbate subiectul ce ține de restructurarea guvernului. Detalii pe Facebook.

#6. Library Lab – Cum faci un desen în 3D. Înregistrare interviu.

Library Lab este un serviciu nou oferit de Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”. Într-un atelier de o oră veți avea posibilitatea să învățați a face ceva interesant utilizând tehnologiile informaționale, în special aplicațiile pe tabletă sau smartphone. Atelierul „Cum faci un desen în 3D. Înregistrare interviu” este destinat pentru utilizatori de 13-16 ani. Locurile sunt limitate. Doritorii se pot înregistra la tel. 022 226489. Detalii în eveniment.

#7. ELT-s Career development Fair

Eveniment pentru profesori la Liceul Spiru Haret, la ora 15:00, detalii pe Facebook.

#8. Film and English Discussion Club with Tony: Foodmatters

Clubul de Film și Dezbateri în limba engleză la ALC Buiucani.

Vrei să-ți îmbunătățești engleza? Îți place să urmărești cele mai tari producții de film documentar ale cinematografiei? Vrei să le pui în discuție cu vorbitori fluenți de limbă engleză din Statele Unite ale Americii?
Atunci, te așteptăm joi, 26 ianuarie, ora 18:00 pentru a viziona împreună cu noi un film documentar deosebit numit ”Foodmatters” în variantă originală, cu subtitrare în limba engleză. Detalii în eveniment. 

#9. Chisinau Toastmaster’s Club Meeting

Întâlnirea săptămânală Toastmasters, la 18:00, la Biblioteca Hasdeu, detalii pe Facebook. 

#10. Marele Zid Chinezesc la Cinema Patria

Avându-l în distribuție pe superstarul internațional Matt Damon, și la direcția artistică pe unul din cei mai speciali stiliști vizuali ai momentului, Zhang Yimou (Hero, House of Flying Daggers), Marele Zid, produs de Legendary, este povestea unor forțe de elită care se luptă cu bravură pentru soarta omenirii, într-unul din cele mai legendare locuri din lume. Marele Zid îi mai are în distribuție pe Jing Tian, Pedro Pascal, Willem Dafoe și Andy Lau. Detalii pe pagina oficială.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente