(foto, video) Blogurile moldovenilor din diasporă, pe care să le urmărești pentru o doză de inspirație zilnică

2

Chiar dacă au plecat de acasă, activitatea moldovenilor de peste hotare poate fi urmărită prin intermediul blogurilor acestora. Departe de Moldova, aceștia continuă să îi inspire pe cei din țară, să le prezinte exemple de bune practici, modele de viață, dar și pauze de divertisment. Vă prezentăm câteva bloguri ale moldovenilor din diasporă pe care puteți să le urmăriți pentru o doză de inspirație zilnică.

Blogul Tatianei Țîbuleac – Toate poveștile se nasc adevăruri

Pe blogul Tatianei puteți citi povești despre oameni, povești de suflet și pentru suflet. Recent, autoarea a lansat și o nouă carte – „Vara în care mama a avut ochii verzi”, roman ce a reușit să impresioneze publicul prin lirism și intensitate.

 

1

Blogul Liliei Calancea – Blog de vineri

A devenit cunoscută publicului din Republica Moldova prin articolele de blog scrise sub pseudonimul Soacra mică, obținând premiul Bloggerul anului la concursul Blogovăț 2009. După trei ani, a renunțat la anonimat.

 

123

Blogul Natei Albot 

Jurnalist, blogger, producător şi prezentatoare TV, producător de evenimente, proiecte, idei, festivaluri. Proporţia de realizări personale vs cele profesionale a făcut-o să înțeleagă că trebuie să își schimbe viaţa. A întors pagina și a început una nouă.

 

123

Blogul Doinei Ciobanu – The Golden Diamonds

Pe blogul Doinei poți găsi informații despre modă, prezentări internaționale, dar și călătorii. Postările ei vă pot oferi doza de inspirație zilnică, dar și multe informații utile.

 

123

Blogul Liudmilei Carta – Milla Vintage

Este un blog despre modă și călătorie, despre fotografie și culisele unei vieți de femeie în căutarea sinelui. Millavintage punctează pe fashion, plus alte câteva categorii (modeling, travel, beauty&lifestyle) care sunt de nelipsit din tot ce înseamnă modă și lumea spectacolului. Urmărind Millavintage, puteți descoperi pilulele de stil prin intermediul rubricii Outfits, recenzii, interviuri și povești despre evenimente ce au loc chiar în capitala Modei Europene, Milano. Prezentări de modă și trucuri din culisele ședințelor foto sau ale evenimentelor pe care poate le vedeți doar la televizor, imagini cu locuri din călătorii, dar și alte informații utile.

 

123

Blogul Cristinei Surdu

Idei pentru vacanțe, sugestii vestimentare, dar și multe poze pentru insipirația zilnică. Cristina Surdu este o bloggeriță de modă din Republica Moldova, care de nouă ani trăiește în Italia. Îi place să se îmbrace frumos, așa ca să-i inspire și pe alții, să gătească gustos și să călătorească.

 

123

Blogul Diei Moraru – Peach & Punch

Pe blogul Diei veți putea găsi informații utile legate de modă și frumusețe, dar și sfaturi practice legate de decor, călătorii și maternitate. Blogul este disponibil atât în limba română, cât și în limba engleză.

 

123

Beatrice GuțuThe Fashion Cuisine

Beatrice are 22 de ani, iar pe blogul ei puteți găsi un mix de fotografii, ținute și vacanțe. Împreună cu fotograful Eugene Gorceag, aceasta încearcă să prezinte o altă viziune asupra modei.

 

123

Blogul Nicoletei Buru – Reinvent Yourself

Nicoleta locuiește în Dubai și este pasionată de modă și frumusețe. Tendințe, cadouri, cosmetice, combinații și știri, pe toate le găsiți pe blogul Reinvent Yourself.

123

Blogul Gabrielei Atanasov – Sweet Paprika

În 2013, creatoarea conceptului Sweet Paprika a decis să deschidă propriul magazin online. Aici poți achiziționa piese semnate de Gabriela, dar și ultimele creații ale designerilor români. Mai mult decât atât, dacă ești pasionat de vintage, te poți bucura de o gamă variată de produse ce au o poveste de 20 de ani vechime. Tot pe blog vei putea găsi inspirație din ținutele Gabrielei.

 

123

Blogul Miei Beschieri

Mia scrie despre modă, frumusețe, călătorii și vă prezintă ținutele sale pentru diverse ocazii.

 

123

Blogul Cristinei Gheiceanu

Cristina scrie despre modă, frumusețe, călătorii și oferă cititorilor săi informații utile legate de stil, cumpărături, dar și vacanțe.

 

123

Gabi Conac and Julia Digori – Wardrobe Detectives

Gabi și Iulia sunt pasionate de modă, iar blogul lor este o sursă de inspirație pentru cei care caută informații despre stil, cumpărături și frumusețe.

 

123

Blogul Ceslavei Bodiu – Gustosel

Ceslava este patisier la Tokyo, iar pe blogul ei puteți găsi multe rețete delicioase. Blogul se adresează în special amatorilor care doresc să prepare o mâncare delicioasă, sănătoasă și ușor de gătit. Pe Gustosel veți avea parte de o plimbare printre diferite rețete, arome, gusturi și imagini din bucătăria Ceslavei.

 

2

Blogul Irinei Galbura – Fit Mami

„Am 28 de ani, iar de nouă luni sunt mamă de băiat și asta e cea mai frumoasă meserie full time. Am absolvit Academia de Arte, am lucrat patru ani în jurnalism, iar apoi am plecat în Irlanda cu traiul și de acolo lucrez împreună cu Nata Albot și întreaga echipă la evenimentele K Lumea. De ceva timp am înființat proiectul Fit Mami, prin care promovez modul sănătos de viață și îndemn mămicile să facă sport oricând și oriunde”, menționează Irina.

 

Emisiunea lui Andrei Bolocan – Lumina

În cadrul emisiunilor lui Andrei veți avea ocazia de a privi altfel de știri, însoțite de umor, dar și o manieră mai deosebită de a prezenta evenimentele din țară, dar și din afara ei.

 

Blogul Oxanei Greadcenco – Jurnal de observator

Pe pagina Oxanei poți găsi informații utile despre viața din Amsterdam, dar și episoade din călătorii. Istoriile din jurnal sunt prezentate atât în format video, cât și foto, iar pentru varianta text există și un blog.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente