(foto) De vorba cu Mariana Bratu: „Actoria mă reinventează şi îmi dă puteri’’

10703665_356207341224263_3767594649650063826_n

Actriţa Mariana Bratu are 26 de ani şi a absolvit Academia de Arte în 2012. Ulterior a făcut şi studii în domeniul mişcării scenice, la Moscova și a urcat pe scenele din Chişinău, Bucureşti, Kiev şi Moscova. Acum are o carieră demnă de admiraţie şi respect, fiind actriţă la Teatrul Geneza Art, unde o puteţi urmări în mai multe spectacole.

A ales meseria de actor acum opt ani, iar aceasta a modelat-o, a schimbat-o, iar ca rezultat, a devenit ceea ce este astăzi. A jucat pe scena Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău, unde şi-a făcut şi studiile, între timp participând şi la festivaluri internaţionale.

 

12348508_534460330065629_1247481357_n

Pe scenele teatrelor din Chişinău a jucat în spectacolele:

  • „Sexul femeii ca un câmp de luptă în războiul din Bosnia” regizat de Gheorgina Todorov, în rolul lui Kate;
  • „Om şi gentilom’’ de Eduardo de Filippo, în rolul Violei;
  • „Anotimpurile iubirii” de Agnieszka Osiecka, în regia lui Emil Gâju.

La Teatrul Geneza Art a jucat în următoarele spectacole:

  • „Lacrimă’’ pe versurile lui Grigore Vieru;
  • „Iată femeia pe care o iubesc” de Camil Petrescu, în rolul Anei şi Bellei;
  • „Dorian Gray’’ în rolul Sibiley Vane;

Toate cele trei spectacole au fost regizate de Daniela Burlaca. La Moscova a jucat în spectacolul „Blujdaiushee vremea’’ în regia Lidiei Kopina, teatrul fizic.

 

5
Tânăra actriţă a dat viaţă multor personaje cu caractere şi personalităţi diferite, atât în teatru cât şi în filme. „Cred că nu ar trebui să delimităm teatrul şi filmul, fiindcă un lucru e clar, în ambele cazuri este importantă trăirea personajului. Dacă mergi pe adevăr, linia personajului se creionează din instinct şi intuiţie actoricească. Eu ador orice gen de provocare în ceea ce priveşte arta dramatică, aşa că nu aş putea să delimitez. Asta ar însemna să mă limitez.”

 

fotorcreated2
Potrivit Marianei, această meserie îi prieşte foarte bine şi nu ezită niciodată să vorbească despre oamenii cu care lucrează şi datorită cărora a reuşit să obţină ce şi-a dorit. „Până acum, tot ce am făcut m-a avantajat, într-un fel sau altul, dar în primul rând oamenii cu care am avut norocul să lucrez, de profesionalismul cărora mă molipsesc şi care mă fascinez. Cel mai mult mă inspiră colegii mei, oamenii cu care lucrăm cot la cot, pentru a face lucruri frumoase, aici, acasă. În ceea ce facem noi e nevoie de o muncă de echipă. Pentru mine este importantă orice gen de mişcare artistică, experimentul şi căutarea sunt acele stihii în care îmi place să mă aventurez, de aceea în noul an, sper să am parte de cât mai multe!”

 

fotorcreated3
Pe lângă pasiune şi determinare, Mariana Bratu a ajuns actriţa prin multă muncă şi devotament. „Cred că fiecare om are calea sa şi am ales conştient această meserie, fiindcă mă face să caut, mă reinventează şi îmi dă putere. Dacă te dedici, ai roade, e valabil pentru toate domeniile.”

Recent s-a filmat alături de Marin Creţu (Kapushon), Ion Banaru şi Vlad Scurtu în scurtmetrajul  Alte frunze de dor”, regizat de Victor Pietraru şi inspirat din romanul „Frunze de dor” de Ion Druţă. Filmul este despre drama moldovenilor care pleacă la muncă peste hotarele ţării, părăsesc familiile şi pe cei dragi în Moldova, pentru a le oferi un trăi mai bun.

Aici puteţi viziona filmul.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente