(video) Mii de oameni, în frunte cu Robert De Niro, Cher şi Alec Baldwin, au protestat la New York faţă de învestirea lui Trump

protest-2-tw

Mii de oameni, inclusiv un grup de celebrităţi de la Hollywood, în frunte cu Robert De Niro, Cher şi Alec Baldwin, au ieşit în stradă la New York joi, cu o zi înainte de învestirea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al Statelor Unite, pentru a protesta faţă de republican, relatează news.ro.

Organizatorii au afirmat că manifestaţia va fi o dovadă de unitate şi un preludiu la ceea ce organizatorii speră să fie un week-end de proteste în toată ţara.

Mark Ruffalo, actor şi unul dintre organizatorii protestului, a declarat într-un comunicat publicat înainte de miting că „mii de new-yorkezi se unesc pentru a se apăra reciproc, aşa cum vom face în fiecare zi pentru a apăra valorile pe care le preţuim – pentru a lupta pentru asistenţă medicală, justiţie, drepturile imigranţilor şi combaterea schimbării climatice”.

În timp ce Trump asculta un concert pe National Mall, din Washington, la care au luat parte artişti precum The Piano Guys, vedete pe YouTube, şi percuţionistul DJ Ravidrums, Robert DeNiro a vorbit în faţa manifestanţilor de la New York pentru a ironiza obiceiurile lui Trump pe Twitter, sub privirile lui Cher şi Ruffalo.

Ceva mai târziu, Alec Baldwin l-a imitat pe Trump, glumind că se îndreaptă spre Consulatul rus. El a îndemnat apoi la o 100 de zile de opoziţie.

Protestatarii s-au strâns în apropiere de Central Park, la baza unuia dintre mulţii zgârie-nori din oraş care îi poartă numele lui Trump – Trump International Hotel and Tower. Mulţi dintre ei au spus că se tem de preşedintele-ales.

Mitingul de la New York a fost unul dintre multele proteste care au afectat ţara înainte de învestirea lui Trump. Mişcarea de rezistenţă va culmina, însă, cu Marşul Femeilor, de sâmbătă, de la Washington, care ar urma să atragă 250.000 de oameni.

Rulote, autobuze şi maşini cu manifestanţi au ajuns la Washington pe tot parcursul săptămânii, iar manifestanţii au fost găzduiţi în biserici locale sau la prieteni

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente