Festivalul “descOPERĂ” va revini în această vară cu o nouă ediție

descopera-154_0

Ministrul Culturii Monica Babuc s-a întâlnit astăzi, 19 ianuarie, cu Friedrich Pfeiffer, dirijor la Filarmonica din Viena, pentru a discuta referitor la organizarea unei noi ediții a Festivalului de muzică clasică în aer liber – „descOPERĂ” la Rezervația cultural-naturală “Orheiul Vechi”.

În cadrul discuțiilor, Monica Babuc a remarcat succesul acestui eveniment cultural inedit pentru societatea noastră, premiera căruia a avut loc anul trecut la Rezervația cultural-naturală „Orheiul Vechi”. Oficialul și-a exprimat gratitudinea pentru prestația excepțională a dirijorului austriac în cadrul spectacolelor care au fascinat publicul prin îmbinarea armonioasă a muzicii clasice cu un amfiteatru natural.

De asemenea, Friedrich Pfeiffer a mulțumit pentru susținerea din partea Ministerului Culturii, de care s-a bucurat anul trecut, mărturisind că a fost o onoare să evolueze în fața unui public atât de mare, într-un spațiu rural inedit, cum este Rezervația cultural-naturală “Orheiul Vechi”.

În cadrul întâlnirii, părțile au abordat diverse aspecte tehnice și logistice de organizare a Festivalului, desfășurarea evenimentelor de muzică clasică în aer liber fiind o sarcină dificilă prin alegerea spațiului potrivit care să ofere condiții acustice de excepție.

Prima ediție a Festivalului de muzică clasică în aer liber – „descOPERĂ” a avut loc în perioada 4-5 iunie 2016. Spectacolele grandioase – opera „Rigoletto” și creația vocal-simfonică „Messa da Requiem” de Giuseppe Verdi, au fost susținute de 14 soliști și orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, formată din 70 instrumentiști și 100 de artiști de cor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente