(doc) BAC 2017: A început înscrierea pentru susținerea examenelor în regim extern

mesaj_elev_bacalaureat_1200x798
Foto: www.kissfm.ro

Persoanele care doresc să susţină examenul de bacalaureat, în regim extern, pot depune, începînd cu 11 ianuarie până pe data de 15 februarie 2017, o cerere pe numele Ministrului Educaţiei.

Dosarul cu actele necesare se depune la Ministerul Educaţiei, Piaţa Marii Adunări Naţionale 1 (cutia poştală a ministerului, intrarea în Casa Guvernului din str. Bănulescu Bodoni) sau se trimite prin poştă pe adresa Agenţia Naţională pentru Curriculum şi Evaluare, Ministerul Educaţiei, Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, Chişinău.

În cerere se indică: profilul, limba de instruire, limba străină studiată, examenul la solicitare. La cerere se anexează copia atestatului de studii medii de cultură generală şi confirmarea de la instituţia de învăţămînt care a eliberat acest document sau situaţia şcolară în original pentru clasele X-XI, sau situaţia academică, în original, eliberată de instituţia de învăţămînt (pentru persoanele care au studiat sau studiază în instituţii de învăţămînt vocaţional/tehnic (colegii) şi de învăţămînt superior), copia buletinului de identitate. Dosarele se prezintă în termenele stabilite la Agenţia Naţională pentru Curriculum şi Evaluare.

La susţinerea, în regim extern, a examenului de bacalaureat, sînt admise persoanele care au atins vîrsta de 19 ani şi care sînt absolvenţi ai şcolii medii de cultură generală, absolvenţi ai şcolii profesionale cu durata de 3 ani de studii, persoanele care au cel puţin 2 ani de liceu cu situaţia şcolară încheiată (clasa a X-XI), absolvenţii colegiilor şi studenţii instituţiilor de învăţămînt superior, care au fost admişi la studii în baza atestatului şcolii medii de cultură generală.

Candidaţii înscrişi vor susţine probe de diferenţă de programă pentru certificarea gradului de însuşire a materiei la toate disciplinele din Planul-cadru pentru învăţămîntul liceal, anul de studii 2016-2017, la profilul respectiv. Probele de susţinere a diferenţelor de programă pentru cursul de liceu se susţin în instituţiile desemnate ca centre, conform orarului stabilit.

Instituţiile de învăţămînt, desemnate ca Centre de susţinere, a diferenţelor de programă, organizează, în perioada martie – aprilie 2017, consultaţii şi realizarea diferenţelor de programă pentru certificarea gradului de însuşire a conţinutului curricular la disciplinele prevăzute în Planul-cadru pentru învăţămîntul primar, gimnazial şi liceal, anul de studii 2016-2017. Candidaţii beneficiază, deopotrivă, de serviciile bibliotecii, cabinetelor, laboratoarelor instituţiilor respective.

Examenul de absolvire în regim extern se desfăşoară concomitent cu examenul de absolvire în învăţămîntul gimnazial şi liceal, conform orarului şi în centrele aprobate de către Ministrul Educaţiei.

Restanţierii din sesiunile anterioare, care au susţinut examenul de bacalaureat în regim extern vor depune o cerere pe numele Ministrului Educaţiei în aceeaşi termene. În cerere se indică proba/ probele de examen care urmează a fi susţinut/susţinute repetat în sesiunea 2017. La cerere se anexează copia atestatului de studii medii de cultură generală şi confirmarea de la instituţia de învăţămînt care a eliberat acest document, situaţia academică în original eliberată de instituţia de învăţămînt la care au fost susţinute diferenţele de programă, extrasul din procesul verbal de la sesiunea de bacalaureat, prin care se confirmă notele de la proba/probele de examen. Dosarele se prezintă la Ministerul Educaţiei în termenele stabilite la Agenţia Naţională pentru Curriculum şi Evaluare.

Informaţii la tel: (022)232402

Taguri: #BAC 2017
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente