Pedagogii au fost instruiți să acorde primului ajutor în cazul situațiilor de risc

0

Angajații Centrului Republican de Instruire al Serviciului Situații Excepționale au oferit lecții practice de acordarea primului ajutor mai multor profesori din instituțiile de învățămînt din țară. Pe 17 ianuarie, în calitate de elevi au fost 15 profesori din cadrul Școlii speciale nr.12 pentru copii hipoacuzici și surditate tardivă din municipiul Chișinău.

Învățătorii au deprins mai multe practici de acordarea primului ajutor în caz de hemoragie, cum se face corect masajul indirect al inimii, sau cum se aplică un pansament. Lectorii au făcut demonstrații practice prin intermediul manechinelor, iar fiecare profesor care a participat la cursuri a reușit să-și încerce abilitățile.

Scopul acestor instruiri este de a pregăti corpul didactic în acordarea primului ajutor în caz de situații de risc, până la venirea echipelor specializate de medici. Cursul respectiv este organizat și desfășurat în cadrul proiectului de instruire în domeniul acordării primului ajutor necalificat, realizat de către Asociația obștească „Astudmed” și Centrul Republican de Instruire, cu suportul financiar al Agenției de Colaborare și Coordonare TIKA a Guvernului Republicii Turcia. Până la moment deprinderi în acordarea primului ajutor au obținut peste 200 de profesori din cadrul instituțiilor școlare și preuniversitare din țară. Următoarii învățători care vor avea posibilitatea de a deprinde practice de acordarea primului ajutor vor fi din cadrul Liceului „Mihai Eminescu” din capitală.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente