„Ora de gramatică”: 12 persoane din 50 au acumulat punctajul maxim

DSCF6757

Aproximativ 50 de persoane, de diferite vârste şi cu diverse interese, au participat la lecția publică „Ora de gramatică”. Cel mai în vârstă participant a fost un domn de peste 70 de ani, absolvent al Facultății de Litere din 1967. Organizatorii au așteptat mai multe persoane, dar consideră că data aleasă a fost una nepotrivită.

„Unii au venit să-şi verifice cunoștințele, alţii să înveţe ceva nou, alţii să-şi amintească de anii studenției” a declarat pentru IPN profesoara Alexandra Gherasim, conferenţiar universitar.

Organizatorii spun că ideea organizării lecției publice „Ora de gramatică” a apărut în urma manifestărilor „Dictare pentru fiecare” şi „Testare pentru fiecare”. Participanții ediţiior anterioare le-au sugerat că ar fi bine să se organizeze şi lecţii publice de gramatică, celelalte concursuri având doar componenta de evaluare a cunoștințelor , spune Alexandra Gherasim.

Cei care au fost la „Ora de gramatică” au avut parte de două tipuri de premii: pentru cei activi în timpul prelegerii şi pentru punctajul obţinut la test. Douăsprezece persoane au acumulat punctajul maxim.

„Ora de gramatică” va mai fi organizată în primăvară şi în vară. Lecţia publică este o inițiativă a Direcției cultură a Primăriei municipiului Chișinău în comun cu Facultatea de Litere a USM.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente