Dodon a discutat la Moscova despre foaia de parcurs pentru integrarea în Uniunea Euroasiatică

dodon

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, se află în prima sa vizită oficială la Moscova, unde a declarat că dorește să anuleze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană în cazul în care va avea majoritate parlamentară. Tot astăzi, Dodon s-a întâlnit cu reprezentanţii Uniunii Economice Euroasiatice, în frunte cu președintele Tigran Sarkisean.

Informația a fost publicată pe pagina de facebook a președintelui Dodon, unde acesta a menționat că au discutat despre relațiile bilaterale dintre R. Moldova și Comisia Economică a Uniunii Euroasiatice.

În mesajul postat Dodon își reafirmă intenția de a anula Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. „Semnarea Acordului de Asocierea cu UE, în forma sa actuală, a fost o decizie pripită, după cum reiese din rezultatele economice din ultimii ani – pierderea piețelor CSI, în special cea a Rusiei, precum și lipsa dinamicii în comerțul cu UE. Nu exclud că după alegerile parlamentare viitoarea majoritate va opta pentru anularea Acordului de Asociere cu UE, deoarece nu corespunde intereselor naționale ale R. Moldova.

Dodon a menționat că au căzut de acord ca în primăvară să fie semnat un Memorandum cadrul privind cooperarea între Moldova și Uniunea Euroasiatică. „S-au dat indicații corespunzătoare pentru a se pregăti documentele necesare de ambele părți”.

De asemenea Dodon a propus colegilor din Uniunea Euroasiatică ca Moldova să-și înceapă colaborarea în calitate de observator oficial. „Am discutat și despre etapa următoare – pregătirea foii de parcurs pentru ca R. Moldova să devină parte a Uniunii Euroasiatice”, a mai subliniat Dodon pe pagina sa de facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente