(video) Alter Ego – butonul care îți protejează identitatea în spațiul virtual

user

Doi români au creat un buton care te ajută să navighezi anonim pe internet. Mai exact, Alter Ego este un buton care îți creează o intefață pe internet și îți protejează datele persoanle.

Alter Ego îți oferă o adresă de email și un user astfel încât dacă îți lași undeva datele personale, iar site-ul respectiv cade, tu nu ești afectat. Iar, toate informațiile la care ești abonat prin emailul Alter Ego vin în emailul tău personal.

Într-un interviu acordat pentru startupcafe.ro fondatorii explică că prin acest buton își doresc să protejeze utilizatorii de „actorii răi, care vor să îți folosească datele în scopuri malefice”.

Astfel, în afara de parola unica Alter Ego genereaza și un email unic pentru fiecare site pe care utilizatorul se loghează. Serviciul permite utilizatorului să-și foloseasca numele real, dacă dorește, dar să aiba doar o adresă, altă adresă de email, una creată de Aler Ego.

Fondatorii, Ovidiu Diaconescu și Ciprian Bof explică că la baza ideii stă o simplă jucărie de Mikey Mouse, mai exact faptul că pentru a deveni client VIP al magazinului de unde au procurat jucăria, trebuia de furnizat mai multe date personale, iar site-ul nu inspira încredere. Astfel, a apărut ideea unui serviciu care să îți permită să beneficiezi de servicii furnizate de diferite site-uri și să îți protejeze identitate.

În prezent extensia este disponibilă pentru Chrome și Firefox, este în perioada de testare și este gratuită. Iar dacă te numeri printre primii utilizatori, atunci vei avea dreptul să utilizezi permanent acest serviciu gratuit. În plus pentru a-l folosi nu trebuie să furnizezi decât o adresă de email, funcționarea Alter Ego fiind mecanizată.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente