Recuperarea banilor oferiți halterofililor Cîrîcu şi Iovu va fi anevoioasă

5f946c602d45eefedbb7e57f39b7f6f5_L

Procedura prin care statul încearcă să-şi întoarcă banii oferiți ca recompensă halterofililor olimpici Cristina Iovu şi Anatol Cîrîcu, acuzați ulterior de dopaj, dar și antrenorilor celor doi, va fi de durată şi foarte anevoioasă pentru că nu există prevăzut un asemenea mecanism.

Ministrul tineretului şi sportului, Victor Zubcu, a declarat într-o conferință de presă că este vorba de 323 de mii de euro, bani alocați din Fondul de rezervă al Guvernului, iar prin recuperarea acestora autoritatea din domeniu vine să descurajeze dopajul în sport, transmite IPN.

„Trebuie să recunoaștem din start că nu avem un cadru normativ şi un mecanism de recuperare a banilor publici. Sunt lucruri care nu s-au întâmplat anterior. Urmează să stabilim metodologic şi juridic acest lucru. Noi am făcut demersurile către autoritățile abilitate, pentru că nu Ministerul Tineretului şi Sportului trebuie să recupereze banii”, a spus ministrul tineretului şi sportului.

După ce a fost prins dopat, halterofilul Anatol Cîrîcu a fost suspendat pentru o perioadă de opt ani din sportul de performanţă. Cristina Iovu, la fel câștigătoare a unei medalii de bronz la Olimpiada din 2012, a fost suspendată pe doi ani, începând cu 19 iunie 2013. Acest lucru s-a întâmplat deja după ce halterofila a ales să reprezinte pe arena internațională o altă țară: Azerbaidjan.

După olimpiada din 2012, cei doi sportivi au primit din partea Guvernului câte 80 de mii de euro. Tot atât le-a revenit și antrenorilor halterofililor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente