Ministerul Educației comentează revendicările sindicatelor din învățământ privind majorarea salariilor

educatie-1024×576

Ministerul Educației susține demersurile de majorare a salariilor cadrelor didactice, didactice auxiliare și nedidactice. Au fost analizate toate revendicările sindicatelor din învățământ și considerăm că aceste cerințe sunt justificate.

Lipsa unui salariu motivant, în special pentru tinerii specialiști, influențează indirect asupra calității și relevanței educației – obiectiv pe care trebuie să îl îndeplinească orice sistem de învățământ din fiecare stat.

Ministerul Educației consideră că este oportun să fie revăzută Hotărârea de Guvern nr. 381 din 13 aprilie 2006 prin care salariile de bază ale personalului nedidactic să fie revăzute și racordate la salariul minim pe economie (2100 lei lunar).

Pentru a motiva tinerii specialiști și a stimula cadrele didactice existente Ministerul Educației este în proces de elaborarea unei noi metodologii de salarizare a cadrelor didactice și de conducere bazată pe performanțe, care urmează să fie prezentată la începutul lunii februarie 2017.

În acest context, colaborarea dintre Guvern, sindicate și ministerele de resort este calea cea mai viabilă pentru a rezolva problemele din sistemul educației, ținând cont de realităţile şi posibilitățile financiare existente. Crearea unui grup de lucru mixt, care să analizeze revendicările înaintate de sindicate, precum și mecanismul de  realizare a acestora, este binevenită.

La ultima întrunire dintre reprezentanţii Guvernului și Federaţiei Sindicale a Educaţiei şi Ştiinţei au fost identificate soluții pentru o mare parte din revendicări. În această ordine de idei, Ministerul Educației îndeamnă cadrele didactice la dialog constructiv fără a perturba procesul de învățământ.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente