Proaspăt învestitul în funcția de coordonator general al #OrașulMeu, Nicolae Anton, despre viitorul proiectului

collage

Pe data de 12 ianuarie 2017, în cadrul celui de-al doilea Congres al proiectului #OrașulMeu s-a ales următorul coordonator general al proiectului, Nicolae Anton. Odată ajuns în funcție, acesta devine liderul unuia dintre cele mai de succes proiecte din Chișinău, motiv din care am decis să-l întrebăm ce și cum are de gând să facă și de ce.

Nicolae este elev în clasa a XI-a la liceul Spiru Haret. În timpul liber practică sportul, dezbaterile și voluntariatul. Se consideră un tânăr ambițios, care crede că schimbarea este în noi. Este membru al proiectului Orașul Meu de aproape un an, membru al Uniunii Elevilor din Moldova și tânăr antreprenor.

Printre proiectele marca #OrașulMeu la dezvoltarea cărora a participat și tânărul se numără: Transportul public nocturn, Revalorificarea Observatorului Astronomic, Salvăm Cinematograful Gaudeamus, Salubrizarea Arenei Mari a Circului, ș. a. m. d.

 

16111709_843954002410118_1040425686_n

Pentru început, care sunt primele tale impresii după intrarea în funcție?

Pentru mine această victorie este extrem de importantă. Mă bucur că am primit susținerea colegilor de proiect, chiar din primele momente în rol de coordonator general.

Care dintre scopurile pe care ți le-ai pus crezi că vor fi cel mai dificil de realizat?

Găsirea finanțatorilor pentru reinițierea proiectelor vechi (Cmon Chisinau; Sculpturi de Chisinau; Alt+Chisinau).

Cu cine ai de gând să cooperezi în calitate de coordonator general al proiectului? Îți propui crearea unor noi parteneriate sau consideri că e timpul de trecut peste unele dintre cele vechi?

Sunt de părere că parteneriatele vechi trebuie menținute, dar în același timp sunt multe organizații care au aceleași scopuri ca și noi, cum ar fi: Oberliht, Uniunea Elevilor din Moldova (UEM), „Chisinau is me” și ar fi bine să ne unim forțele în lupta pentru oraș. 

În programul tău de activitate ai menționat șapte puncte care urmează să fie efectuate. Ai putea să ne dai un plan concret de acțiuni pentru cel puțin unul dintre aceste puncte, la alegerea ta?

Primordial pentru noi acum este obținerea Transportului Public Nocturn. Pentru ca acest proiect sa fie implementat, trebuie să fie votat în cadrul ședinței CMC. Înainte de următoarea ședință vom organiza o conferință de presă în care ne vom expune, vom prezenta amendamentele care după părerea noastră trebuie să fie incluse în proiect și vom încerca să convingem consilierii să voteze pentru implementarea Transportului Public Nocturn. Următorul pas va fi să urmărim dacă proiectul este desfășurat corect.

 

16111874_843954009076784_966670003_n

Crezi că organizația în fruntea căreia te alfi acum își poate modifica statutul în raport cu societatea civilă sau autoritățile publice odată cu intrarea ta în funcție? Dacă da, cum și de ce s-ar putea întâmpla?

Voi încerca să păstrez relațiile bune cu toți actorii ce se implică în viața Chișinăului, deoarece doar prin cooperare putem obține rezultate, dar un lucru e cert, nu vom tolera iresponsabilitatea și neseriozitatea din partea funcționarilor publici.

Vorbind de chișinăuenii pe care îi reprezentați în „lupta voastră împotriva iresponsabilității și neseriozității funcționarilor publici”, ce altceva crezi că așteaptă aceștia de la tine?

Așteptările sunt foarte mari. Mulți își pun speranța în Orașul Meu, deoarece suntem singurii care luptăm cu toate resursele disponibile împotriva unui sistem corupt și indiferent.

Care ar fi mesajul tău pentru ei, odată ce le-ai presupus așteptările?

Voi da tot ce îmi stă în puteri ca să îi fac mândri pe chișinăuieni de orașul în care locuiesc.

 

nicolae

Pe lângă Nicolae Anton, pentru postul de coordonator general al #OrașulMeu a mai candidat și Alexandra Bogomazova, descrierea personală și programul căreia le puteți găsi aici. Iată care a fost replica Alexandrei în urma afișării rezultatelor:

closeup

„Dragi prieteni, venise timpul si pentru o replică din partea mea. Decât să comentăm transparența şi veridicitatea alegerilor, puteți să urmăriți live-ul și personal să trageți concluziile.

Vreau să le mulțumesc foarte, foarte multor oameni care m-au susținut în această campanie. Am învățat tare multe life hack-uri, am învățat ce înseamnă să fii trădată şi cel mai important, cum e să fii susținută săptămâni la rând.

În această campanie am discutat zi la zi cu mulți dintre activiștii civici de pe ambele maluri ale Prutului, am înțeles cât poate face mama în ultimele două ore si cum funcționează cumătrismul moldovenesc.

Vreau să mulțumesc tuturor pentru receptivitate. O să revin pe parcursul zilei cu mesaje de mulțumire pentru toți cei care si-au exprimat poziția. Mulțumesc mult tuturor. Voi ați fost fenomenali!

Noi n-am pierdut nimic, ne-au pierdut pe noi.

Şi în curând revenim cu o nouă lovitură.

Stay tuned!”, scrie tânăra pe pagina sa de Facebook.

„Familia Orașul Meu este extrem de importantă pentru mine, dar pentru ca să putem atinge rezultate mai bune avem nevoie de susținerea fiecărui locuitor al Capitalei, care e dispus să contribuie cu ceva. Puteți dona aici”, conchide Nicolae Anton.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente