Înscrie-ți filmul la cea de-a XIV-a ediție a festivalului de film documentar CRONOGRAF 2017

cronograf1
Foto: CRONOGRAF

S-a anunțat deschisă preselecția pentru cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Internațional de Film Documentar CRONOGRAF, care se va desfăşura în perioada 25-31 mai 2017.

Festivalul conţine 4 secțiuni internaționale:

#. Secțiunea Principală, dedicată filmelor documentare realizate în perioada 2015-2017;
#. Secțiunea cadRO – dedicată filmelor documentare realizate în perioada 2015-2017 despre români si comunităţile de români din întreaga lume;
#. Secțiunea Un LIKE pentru DOCUMENTAR – aici concurează documentarele de scurtmetraj destinate adolescenților;
#. Secțiunea Cu ochii pe Moldova include documentare realizate de cineaști străini despre spațiul R.Moldova.

De asemenea, festivalul are și o secțiune națională – Producții locale, deschisă producțiilor recente ale studiourilor independente și a posturilor de televiziune din R.Moldova.

Data limită: 1 februarie 2017 (data poștei). Înscrierile se pot face aici.

Despre CRONOGRAF din 2002 până în 2016

crono1 crono2 crono3 crono4

Festivalul CRONOGRAF este la ora actuală unicul festival internațional de film documentar din Republica Moldova. El este organizat anual la Chişinău, începând cu 2001. Acest eveniment a apărut la iniţiativa unui grup de tineri cineaşti moldoveni, organizaţi în cadrul OWH Studio, care şi-au propus să animeze viaţa culturală din Republica Moldova şi să aducă mai aproape de publicul autohton documentare de ultimă oră din întreaga lume.

Ajuns la cea de-a paisprezecea ediţie, FIFD CRONOGRAF se bucură astăzi de popularitate şi o bună reputaţie internaţională, cu precădere în Europa de Sud-Est, unde se înscrie printre cele mai importante evenimente cinematografice. În fiecare an se atestă o creştere a numărului de filme înscrise în concurs, dovadă că festivalul a trezit interesul documentariştilor din toată lumea. CRONOGRAF este şi o oportunitate a ieşirii din anonimat pentru cineaştii autohtoni, precum şi o cale de acces către noutăţile genului pe plan mondial.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente