Grupul Dedeman din România renunță la planurile de extindere în Moldova

dedeman-sibiu
Foto: Constructii Neamt

Grupul Dedeman, cea mai mare rețea de magazine de construcție din România nu se va extinde deocamdată în Republica Moldova, anunţă Dragoş Pavăl, fondator şi administrator al acestei afaceri.

„Planul nostru a fost să mergem în Moldova, ca să învățăm să operăm o firmă în afara României. Și după ce învățăm, luăm o decizie să mergem într-o piață care nu e neapărat lângă noi. Nu ne-a reușit pasul cu Moldova. Suntem perseverenți. Până la urmă, vom reuși. Învățăm, după care mergem mai departe” spune Dragoș Pavăl într-un interviu pentru profit.ro

Un magazin ar fi trebuit să apară în locul Fabricii de Piele de pe str. Ismail

Încă în 2014, prim-ministrul de atunci Iurie Leancă a avut o întâlnire cu Președintele Companiei Dedeman din România, Dragoș Pavăl, care a anunțat că vrea să vină în țara noastră cu o investiție de 30 de milioane de euro. Suma ar fi trebuit folosită pentru deschiderea a două magazine în Chișinău, fapt ce va genera 400 de noi locuri de muncă.

Omul de afaceri a spus atunci că Republica Moldova va deveni prima destinație pentru extinderea companiei sale în afara României. Potrivit lui, ulterior va fi deschisă o unitate comercială și la Bălți. „Gândul de a investi în Republica Moldova îl am din anul 2007, tot de atunci vizitez periodic Chișinăul pentru a analiza evoluția lucrurilor de aici. Deschiderea magazinelor noastre va permite și dezvoltarea industriilor locale, care vor furniza produsele sale lanțului de retail de materiale de construcții și pentru amenajări interioare”, a precizat Dragoș Pavăl.

Cum ar fi trebuit să arate proiectul de pe str. Ismail

Scheme proiect

1.0-page-001

3a-page-001

3b-page-001

8-page-001

10 a-page-001

10 b-page-001

10 c-page-001 (1)

10-page-001

Dedeman este cea mai mare companie din domeniul retailului cu materiale de construcţii şi amenajărilor interioare din România, unde sunt angajate peste șapte mii de persoane. Întreprinderea a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 606 milioane de euro.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente