(video) În curând vei folosi Photoshop cu comenzi vocale

lala

Adobe vrea să ducă editarea photo la un alt nivel prin introducerea de comenzi vocale în aplicații gen Photoshop. Au fost făcute deja demonstrații, scrie playtech.ro.

Anul acesta la CES 2017 s-a pus foarte mult accentul pe inteligență artificială și asistenți virtuali. Foarte multe companii au încercat să integreze suportul pentru comenzi vocale care să se reflecte în acțiuni utile într-o varietate foarte mare de echipamente. În mod evident, nu orice astfel de implementare este utilă, dar având în vedere experiența Adobe în crearea de software, putem fi optimiști.

Ocazional, cei de la Adobe dezvăluie detalii despre proiectele in-house la care lucrează, indiferent dacă se află într-un stadiu avansat sau incipient. De această dată, a fost vorba de suportul pentru comenzi vocale prin intermediul unui asistent virtual în aplicațiile sale de mobil.

Demonstrația pe care o puteți vedea mai sus în întregime a fost postată de curând pe YouTube și pare să fie destul de impresionantă. Prin intermediul unor comenzi simple adresate unui asistent gen Siri sau Alexa, o fotografie poate fi decupată, rotită și nu numai. Până și procesul de partajare pe Facebook sau alte rețele de socializare este facilitat prin câteva cuvinte cheie.

Momentan, nu se știe dacă un astfel de sistem va fi implementat offline folosind câteva comenzi precise sau se va folosi un sistem de rețele neurale în cloud pentru interpretarea comenzilor formulate în limbaj natural. Oficialii Adobe au afirmat că experimentează cu ambele scenarii.

În privința utilității acestui sistem, sunt situații în care s-ar putea să vă descurcați mai rapid fără să folosiți comenzi vocale. În schimb, pe un smartphone sau o tabletă unde nu avem foarte mult spațiu pentru o interfață complexă, s-ar putea să ne ajute enorm. În comunicatul oficial, nu a existat nici o mențiune de comenzi vocale în aplicațiile de desktop ale gigantului. Momentan nu s-a menționat nici un termen pentru a ne da seama când vom putea experimenta și noi acest sistem inovativ de a edita o fotografie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente