Fabricat în Moldova-2017: Câți agenți economici vor participa la ediția din acest an

2b

Un vast program de afaceri și mărfurile a peste 300 de companii autohtone vor fi prezentate la ediția a XVI-a a expoziției naționale ”Fabricat în Moldova”, care se va desfășura în perioada 01– 05 februarie 2017, la Chișinău. Anunțul a fost făcut astăzi, de către președintele Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova Sergiu HAREA, în cadrul ședinței comitetului organizatoric al evenimentului.

Potrivit sursei citate, la expoziție vor lua parte cu standuri colective raioanele Leova, Râșcani, Anenii Noi, Ialoveni, Cimișlia, Criuleni, Nisporeni, Rezina, Hâncești, Florești, Ungheni, Fălești, Călărași, UTA Găgăuzia. Alți peste 330 de producători și prestatori de servicii din diferite ramuri ale economiei naționale își vor expune mărfurile la standuri individuale. Printre agenții economici care și-au anunțat participarea se numără companiile Bucuria, Franzeluța, Carpeta-MD, Icam, Polimobil, Floarea Soarelui, Ionel, Moldcoop, Viorica-Cosmetic ș.a.

Un stand reprezentativ va avea Asociația Producătorilor din Industria Ușoară, care întrunește circa 60 de membri. La standul Asociației Producătorilor de Divin și Brandy de Moldova vor fi prezentate produsele întreprinderilor Barza Albă, Vismos, Aroma, Kvint ș.a. În premieră, la ediția din anul curent vor participa companii mixte, membre ale Camerei de Comerț Moldo-Italiene. Tradițional, vor avea standuri informaționale mai multe organizații de suport a businessului, instituții bancare, instituții de stat.

În total, suprafața expozițională va constitui peste 2100 m.p. (pavilioanele Central, 2, 3 și în spațiile deschise ale C.I.E. ”Moldexpo”).

Sergiu HAREA a mai precizat că în pavilionul nr. 3, pe o suprafață de peste 500 m.p., sub genericul ”Fabricat la Iași” vor fi expuse firme din România. Evenimentul constituie o premieră și se desfășoară ca rezultat al participării companiilor din Republica Moldova, în luna noiembrie 2016, la expoziția ”Fabricat în Moldova” la Iași.

Referindu-se la programul de afaceri al manifestării, președintele Camerei de Comerț și Industrie a menționat că acesta va fi axat pe promovarea exportului și atragerea investițiilor în Republica Moldova. Agenda expoziției va include forumuri economice, întrevederi bilaterale, mese rotunde, seminare, prezentări de produse și servicii, va fi organizat Târgul locurilor de muncă. În calitate de oaspeți de onoare vor fi prezenți Președintele CCI a Federației Ruse Serghei Catîrin și vicepreședintele CCI a României Aurelian Gogulescu, însoțiți de delegații de businessmeni.

Expoziția națională ”Fabricat în Moldova” este organizată de Camera de Comerț și Industrie, sub patronajul Guvernului, cu scopul de a susține întreprinzătorii autohtoni, a promova produsele competitive pe piața internă și externă, a atrage investiții și a intensifica dialogul public-privat. Cu ”Fabricat în Moldova” debutează sezonul expozițional în republică.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente