Andrei Năstase şi Maia Sandu comentează situația postului de televiziune Jurnal TV

collagejurnal

Atacurile regimului în adresa Jurnal TV reprezintă o lovitură dură dată democraţiei din Republica Moldova. Guvernarea nu-şi doreşte să audă de la televizor că este acuzată de corupţie, iar principalul instrument pe care mizează este maniuplarea cetăţenilor. Declaraţiile aparţin lui Andrei Năstase şi Maiei Sandu şi au fost făcute în această seară la Cabinetul din Umbră de la Jurnal TV, scrie jurnal.md.

„Este o lovitură dură dată democraţiei, libertăţii de exprimare. A fost un proces pus la cale din timp. Plahotniuc înţelege foarte bine că urmează alegerile parlamentare şi că acest post TV, care era unica speranţă în spaţiul mediatic, trebuie închis. CCA a sancţionat Jurnal TV fără ca o lege să prevadă acest lucru. Este ceva grav să sistezi publicitatea pentru trei zile. Până acum Jurnal TV ne-a apărat pe noi, acum cred că este de datoria întregii societăţi să apărăm Jurnal TV, corpul redacţional, oamenii de valoare care şi-au sacrificat sănătatea, unii dintre ei şi-au pus pericol viaţa. Asta voi face eu cu echipa şi sper că şi întreaga societate”, a declarat liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase.

„Este extrem de periculos ceea ce se întâmplă. Am asistat şi în trecut la tentative de intimidare a reprezentanţilor presei care nu este controlată. Acum aceste tentative au devenit mai frecvente. Observăm o creştere a gradului de tupeism din partea autorităţilor. Este foarte grav ce urmăresc aceste autorităţi. Regimul îşi doreşte doar televiziuni care să îl laude, care să povestească de dimineaţa până seara cât de bun este Guvernul, Parlamentul, etc. Cei care conduc astăzi această ţară nu-şi doresc să audă de la televizor că ei sunt acuzaţi de corupţie, că în această țară sunt foarte mulţi oameni săraci şi trăiesc greu, despre relatările dvs. că democraţia este în pericol. Respectiv au găsit un instrument foarte puternic care se numeşte manipularea cetăţenilor şi toate sursele de informare pe care ei nu le controlează sunt un pericol pentru ei”, a adăugat preşedinta PAS, Maia Sandu.

Precizăm că ieri, 12 ianuarie administraţia Jurnal Trust Media a anunţat că este nevoit să-și schimbe sediul în decurs de 35 de zile, fapt ce va duce la reformarea postului de televiziune.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente