(foto, video) Flashmob „Tăiței pentru Dodon”. Membru PAS: „Suntem astăzi aici, să ajutăm președintele”

flashmob2
Foto: Privesc.eu

Mai mulți tineri din echipa PAS au organizat astăzi, 12 ianuarie, un flashmob în fața reședinței de stat a președintelui Republicii Moldova și i-au adus președintelui mai multe pachete de macaroane. Potrivit organizatorilor, oferirea macaroanelelor are sens dublu, primul ar fi ca rezervă pentru timpuri grele, iar a doua acestea sunt toate minciunile pe care actualul președinte le-ar fi spus în campania electorală, iar tinerii le-au întors.

Adrian Băluțel, membru a aripei de tineret PAS a declarat că integritatea unui președinte este independența lui financiară. „Dacă el nu se poate asigura financiar și este nevoit să recurgă la obținerea fondurilor, beneficiilor sau oricăror sume de bani de la persoane necunoscute pentru anumte favoruri neidentificate, aceasta direct poate afecta capacitatea tuturor demnitarilor de stat și special al președintelui de a influența mersul în țară, a implementării reformelor și capacitatea de a lucra în numele poporului. De aceea suntem astăzi aici, să ajutăm președintele și i-am adus mai multe paste făinoase”, afirmă Băluțel.

Pachetul cu paste făinoase i-a fost transmis unui agent de pază, iar tinerii și-au exprimat speranța că va junge la destinar, președintele, Igor Dodon.

Nemulțumirea și imboldul pentru a organizat flashmobul a venit în urma unor calcule simple care arată că cheltuielile actualului președinte, depășesc cu mult sursele sale de venit. „Igor Dodon are cheltuieli mult mai mari decât veniturile sale pe care le-a declarat. De această dată noi nu vom accepta scuza că este ajutat financiar de părinți. Sumele sunt mult prea exorbitante. De unde are bani pentru odihna la Soci? Noi am făcut un calcul estimativ din care reiese că suma totală este de circa 70 mii lei pentru 5 zile cu toți membrii familiei. În declarația sa de venit din 2015, Dodon declară că are un venit anual de 309 mii lei. Reiese că în 5 zile a cheltuit 20% din venitul său”, a declarat Dan Perciun, președintele organizației de tineret PAS.

Totodată, prin acest flashmob PAS dă start unei campanii de integritate prin care și-a propus „să steie cu ochii” pe toți politicienii și funcționarii publici.

Privesc.eu
Privesc.eu

10

9

8

flasmob5

flashmob3

flashmob2

flashmob1

asmob4

7

6

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente