(foto) Lacurile și râurile din țară au înghețat. Vezi grosimea gheții din bazinelor acvatice din Chișinău

lac-inghetat

Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță că din cauza temperaturilor scăzute râurile și lacurile din țară au înghețat. Stratul cel mai gros de gheață s-a depistat pe lacul „Ghidighici”, unde la 100 metri de la mal zăpada constituie aproximativ 0,5 cm iar grosimea stratului de gheață este de 20 cm.

Meteorologii avertizează să nu ne aventurăm pe gheaţă, dacă aceasta nu depășește 10 centimetri, de asemenea să ținem cont că gheața este stratificată și grosimea ei depinde de distanța de la mal. Mai jos vedeți care este starea și grosimea stratului de gheață în lacurile din capitală.

Lacul „Ialoveni” este în totalitate acoperit cu gheață, pe alocuri stratificată și acoperita cu zăpadă. La 40 metri de la mal zăpada constituie aproximativ 6 cm iar grosimea stratului de
gheață fiind de 14 cm.

Lacul din parcul „La Izvor ” este în totalitate acoperit cu gheață, pe alocuri stratificată. La 30 metri de la mal zăpada constituie aproximativ 5,5 cm iar grosimea stratului de gheață este de 14 cm.

Lacul din parcul „Valea Trandafirilor” este în totalitate acoperit cu gheață, pe care este prezentă zăpadași apa pe gheață. La 30 metri de la mal zăpada constituie aproximativ 8 cm iar grosimea stratului de gheață este de 13 cm, aceasta fiind stratificată.

Lacul din parcul „Valea Farmecelor” este în
totalitate acoperit cu gheață, pe care se găsește zăpada și apa pe gheață. La 40 metri de la mal zăpada constituie aproximativ 8 cm iar grosimea stratului de gheață este de 14 cm.

Minimile scăzute au afectat și râurile din țară. Astfel, cel mai gros strat de gheaţă, de 19 centimetri, s-a format pe cursul Prutului, în regiunea satului Brânza, din raionul Cahul. La Ialoveni grosimea gheţii este de 16 centimetri. Iar cel mai subţire strat se atestă în orașele Grigoriopol şi Soroca, riverane Nistrului.

Page-2-Image-2

Page-2-Image-3

Page-3-Image-4

Page-3-Image-5

Page-4-Image-7

Page-5-Image-8

Page-5-Image-9

Page-6-Image-11

Page-7-Image-12

Page-7-Image-13

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente