După ce timp de mai bine de doi ani s-a concentrat pe creşterea cantităţii, dar şi a calităţii conţinutului video, Facebook urmează să treacă la pasul următor: monetizarea acestui tip de conţinut prin afişarea de reclame, scrie digi24.ro.

Surse anonime din industrie spun că Facebook va începe în curând să testeze afişarea reclamelor în cadrul conţinutului video. Aceste reclame ar urma să fie afişate după cel puţin 20 de secunde şi doar pentru clipurile video care au peste 90 de secunde.

Facebook va împărţi veniturile din acest tip de reclame cu creatorii de conţinut. Aceştia din urmă vor primi 55% din veniturile generate de reclamele afişate în propriile clipuri video. Acelaşi procent este oferit şi de principalul concurent pentru Facebook pe partea video, YouTube.

Este cunoscut faptul că Mark Zuckerberg nu a fost de acord ca Facebook să afişeze reclame pre-roll – acel tip de reclame care preced clipurile video.

Astfel, creatorii de conţinut vor fi motivaţi să dezvolte conţinut de calitate. Fără reclame pre-roll, afişarea reclamelor din timpul clipurilor va avea loc doar dacă utilizatorul va viziona cel puţin 20 de secunde dintr-un clip video. Această condiţie va fi îndeplinită doar dacă clipul video are calitatea necesară pentru nu plictisi utilizatorul în mai puţin de 20 de secunde.

Modul în care Facebook a definit afişarea pentru clipurile video a născut controverse în ultimul an. Conform companiei, orice rulare de peste 3 secunde era considerată vizionare. Această abordare era înşelătoare, deoarece, în mod implicit, Facebook redă automat clipurile, iar cele trei secunde garantează practic afişări artificiale.