(foto) Situația în Chișinău ca urmare a ninsorii puternice. Străzile pe care să le ocolești

img

Primăria Chişinău informează că la această oră circulația rutieră pe străzile municipiului Chișinău se desfășoară în condiții de iarnă. Transportul public circulă conform programului corespunzător unei zile de lucru, iar în această dimineață au ieșit la linie 300 de troleibuze și 98 de autobuze.

Serviciile de deszăpezire din capitală și-au început intervenția la ora 5.20 cu 24 de autospeciale, care împrăștie material antiderapant pentru a preîntâmpina formarea ghețușului pe carosabil. Imediat ce se va mai dispersa traficul, muncitorii de la „Exdrupo” vor interveni în forță cu toate utilajele din dotare. Drumarii lucrează, prioritar, pe străzile principale, pe cele pe care circulă transportul public și pe căile de acces către suburbii.

Conducătorii auto sunt îndemnați să ocolească străzile în pantă, în special str. Ganea, str. Timiș, str. Poștei, str. Vadul lui Vodă, str. Paris, str. Căușeni și stradela Uzinelor.

De asemenea, automobiliștii sunt chemați să circule cu prudență pe străzi, pentru a permite autospecialelor să curețe carosabilul în timp util.

La rândul lor, angajații Regiei Locative lucrează de la ora 6.00, cu 12 utilaje HACO, iar de la ora 08.00 și cu 23 de tractoare care curăță zăpada și presară antiderapant.

De asemenea, de la ora 06.00, 500 de măturători curăță zăpada de la stațiile de așteptare a transportului public, trecerile pietonale, de la intrările în bloc, platourile de gunoi și trotuare.

Serviciile municipale de profil îndeamnă conducătorii auto să evite parcarea automobilelor pe marginea străzilor, precum și la intrările în curțile de bloc pentru a nu îngreuna accesul autospecialelor de deszăpezire.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul actualelor condiții de circulație, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.

4

1

2

3

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente